Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ο Σουμπάσης στους τελικούς



Στους τελικούς των αντρών αγωνίστηκε το Σάββατο 2 Μαρτίου ο Σουμπάσης Γιάννης. Οι αγώνες έγιναν στην Αθήνα στο Σ.Ε.Φ. και πήραν μέρος 38 αθλητές οι οποίοι είχαν προκριθεί από όλες τις περιφέρειες της χώρας.
Η διοργάνωση αυτή είναι η πιο σημαντική της αγωνιστικής χρονιάς, επειδή ο νικητής αναδεικνύεται ο πρωταθλητής Ελλάδας για κάθε έτος. Τον Σουμπάση συνόδευαν ο προπονητής Gjiorgjieski Kiro, ο πατέρας του Κώστας Σουμπάσης και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Καλογήρου Γιώργος.
Στους αγώνες συμμετείχαν τα πρώτα ονόματα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης με λίγες απουσίες. Έτσι, η αποστολή του Γιάννη ήταν εκ των προτέρων πολύ δύσκολη. Έγινε όμως ακόμα δυσκολότερη καθώς η κληρωτίδα τον έφερε αντιμέτωπο στη φάση των ομίλων με δύο πρωταθλητές. Τον 14 φορές πρωταθλητή Ελλάδας Γιάννη Βλοτινό και τον πρωταθλητή Ελλάδας 2012 στους παμπαίδες Γιάννη Σγουρόπουλο. Με τον Βλοτινό ο Σουμπάσης δεν είχε πολλά περιθώρια να παίξει το παιχνίδι του και έχασε εύκολα 3-0.
Με τον Σγουρόπουλο όμως έπαιξε δυνατά. Έχασε το πρώτο σετ, ισοφάρισε στη συνέχεια 1-1, όμως δεν τα κατάφερε στα δύο επόμενα και έτσι έχασε τον αγώνα με σκορ 3-1. Με δύο ήττες αποκλείστηκε από τη συνέχεια.
Στο διπλό ο Σουμπάσης αγωνίστηκε με παρτενέρ τον Ιωαννίδη Στυλιανό από τη Δράμα. Σε αγώνα νοκ άουτ κληρώθηκαν να παίξουν με το πιο δυνατό ζευγάρι που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα: Παπαγεωργίου/Λαγονιάννης. Οι δύο αυτοί αθλητές που βρίσκονται στην κορυφή της Πανελλήνιας Κατάταξης (Νο 1, 2) δεν είχαν κανένα πρόβλημα απέναντι στους Σουμπάση/Ιωαννίδη και κέρδισαν εύκολα 3-0. Με τον αγώνα αυτό έκλεισε η αγωνιστική παρουσία του αθλητή μας στους τελικούς της Αθήνας.
Η παρουσία του 16χρονου Γιάννη στους τελικούς αποτελεί από μόνη της για τον ίδιο και τις ΣΑΡΙΣΕΣ μία τεράστια επιτυχία. Αν αναλογιστούμε ότι ο σύλλογος αγωνιστικά διαβαίνει μόλις τον τρίτο του χρόνο σε ένα άθλημα που καλλιεργείται στη χώρα μας 80 περίπου χρόνια και που αριθμεί 1200 ενεργούς αθλητές στην κατηγορία των αντρών και αν σκεφτούμε ότι για πρώτη φορά αθλητής από τη Δυτική Μακεδονία προκρίνεται σε τελική φάση των αντρών, τότε καταλαβαίνουμε το μέγεθος της επιτυχίας. Το ότι ο Σουμπάσης αντιμετώπισε πρωταθλητές Ελλάδας μόνο όφελος μπορεί να αποκόμισε. Η εμπειρία που πρόσθεσε στο ενεργητικό του είναι τεράστια και θα τον βοηθήσει να συνεχίσει την ήδη ανοδική όσο και επιτυχημένη φετινή του πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.