Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Μήνυμα του Ε.Κ.Φ. για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, τιμώντας την Ημέρα της Γυναίκας, υπενθυμίζει ότι η 8ηΜαρτίου δεν είναι μια τυπική επέτειος αφιερωμένη στις γυναίκες.
Είναι η μέρα που σηματοδοτεί τους αγώνες των εργαζόμενων γυναικών, για την απελευθέρωση και τη χειραφέτησή τους από την εκμετάλλευση και την καταπίεσή τους, αλλά και τις κάθε είδους προκαταλήψεις σε βάρος τους.
Με το μνημόνιο-ταφόπλακα των εργατικών κεκτημένων και κυρίως με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, άλλο ένα προπύργιο προστασίας των δικαιωμάτων της εργαζόμενης γυναίκας επιχειρείται να καταρρεύσει, δυστυχώς, με την παθητική στάση και τη συναίνεση της Κυβέρνησης.
Για τη στήριξη τόσο των εργαζόμενων αλλά και των άνεργων γυναικών ή μητέρων δεν αρκεί να υπάρχει μια γενική πολιτική για την τόνωση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας, με αποσπασματικές ρυθμίσεις απλά φιλικές προς τη γυναίκα και την οικογένεια. Χρειάζεται να υπάρξουν σημαντικές παρεμβάσεις με συγκεκριμένη στόχευση, στο πλαίσιο μιάς ειλικρινούς πολιτικής για την πραγματική στήριξη της γυναίκας και της οικογένειας. Χρειάζεται η λήψη άμεσων θεσμικών μέτρων, μέσα από διάλογο με το Συνδικαλιστικό Κίνημα και με βάση τις θέσεις και τις προτάσεις του.
Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, οι αγώνες του παρελθόντος πρέπει να γίνουν φωτεινά παραδείγματα για τους αγώνες του σήμερα και τους αγώνες του μέλλοντος. Η γυναίκα πρέπει να κατακτήσει πραγματικά, επιτέλους, τη δυνατότητα ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην αγορά εργασίας. Προς αυτή την κατεύθυνση, το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας χαιρετίζει την 8η του Μάρτη, κάνοντας τα μηνύματά της πρώτιστη αγωνιστική του επιδίωξη.
ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
και τις καλούμε να τους συνεχίσουν μαζί με το σύνολο των εργαζόμενων
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Ε.Κ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.