Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Εγγραφές μαθητών στο 1ο ΕΠΑΛ Αμυνταίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου



Στην Α” τάξη εγγράφονται χωρίς εξετάσεις οι κάτοχοι απολυτηρίου Γυμνασίου ή άλλου ισότιμου τίτλου της αλλοδαπής. Οι απόφοιτοι της Α” τάξης συνεχίζουν στη Β” τάξη των ΕΠΑΛ ή μπορούν να εγγραφούν στη Β” τάξη των Γενικών Λυκείων.
Στη Β” τάξη εγγράφονται οι προαγόμενοι στη Β” τάξη από την Α’ τάξη του Επαγγελματικού ή Γενικού Λυκείου, οι κάτοχοι πτυχίου Α” κύκλου ΤΕΕ καθώς και παλαιοί απόφοιτοι οποιουδήποτε τύπου Λυκείου (Γενικού Λυκείου, ΤΕΛ, ΤΕΣ, ΤΕΕ, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΟΑΕΔ).
Οι απόφοιτοι των ΤΕΛ, ΤΕΣ, ΤΕΕ, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ μπορούν να εγγράφονται στην Β’ τάξη του ΕΠΑΛ για την απόκτηση 2ης ειδικότητας διαφορετικού τομέα, χωρίς να απαιτείται η παρακολούθηση των μαθημάτων Γενικής Παιδείας.
Οι απόφοιτοι των Γενικών Λυκείων εγγράφονται στην Β’ τάξη του ΕΠΑΛ για την απόκτηση ειδικότητας (Πτυχίου), χωρίς να απαιτείται η παρακολούθηση των μαθημάτων Γενικής Παιδείας.
Στο ΕΠΑΛ Αμυνταίου λειτουργούν οι παρακάτω τομείς:
• Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος
• Ηλεκτρολόγων
• Ηλεκτρονικών
• Μηχανολογίας
• Τομέας Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών
• Οχημάτων
• Πληροφορικής
ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΑΛ
Στους αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων χορηγούνται με ενδοσχολικές εξετάσεις:
Α. ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ.
Είναι ισότιμο με το απολυτήριο του Γενικού Λυκείου, τόσο για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όσο και για την πρόσληψη στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Β. ΠΤΥΧΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Παρέχει το δικαίωμα της απόκτησης άδειας άσκησης επαγγέλματος και πρόσβαση στην αγορά εργασίας.
Σημείωση: Οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ έχουν τη δυνατότητα να εγγράφονται στα ΙΕΚ και κατά προτεραιότητα σε τμήματα ανάλογης ειδικότητας με αυτήν του πτυχίου τους
ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ εισάγονται στις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από συμμετοχή σε Πανελλαδικές Εξετάσεις. Στην Γ” τάξη έχουν δικαίωμα να ακολουθούν μαθήματα γενικής παιδείας που ανήκουν σε δύο ομάδες (Ομάδες Α και Β)
ΟΜΑΔΑ Α : Οι μαθητές-απόφοιτοι της ομάδας Α, έχουν τη δυνατότητα με συμμετοχή σε ειδικές πανελλαδικές εξετάσεις (σε μαθήματα της ειδικότητας) να εισαχθούν μόνο σε ΤΕΙ ως ποσοστό.
ΟΜΑΔΑ Β : Οι μαθητές απόφοιτοι της ομάδας Α” έχουν τη δυνατότητα, με συμμετοχή σε πανελλαδικές εξετάσεις κοινές με τους αποφοίτους των γενικών Λυκείων, να εισαχθούν σε Πανεπιστήμια (ΑΕΙ) και σε ΤΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.