Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ



Το ΚΚΕ συγχαίρει τους νέους και τις νέες, που, ξεπερνώντας εμπόδια και δυσκολίες, πέτυχαν την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Η πραγματικότητα που θα συναντήσουν απαιτεί να συνεχίσουν τον προσωπικό, αλλά ακόμη περισσότερο το συλλογικό αγώνα, για σπουδές και ζωή με δικαιώματα, επιβάλλει την άμεση οργάνωση της πάλης για δωρεάν στέγαση,
σίτιση, μετακίνηση, συγγράμματα για όλους, προκειμένου όλοι οι νέοι, - ανεξάρτητα από την οικονομική δυνατότητα των οικογενειών τους, - να μπορέσουν να ξεκινήσουν και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.
Το ΚΚΕ απευθύνεται στους νέους και τις νέες, που δεν κατάφεραν να περάσουν σε ΑΕΙ - ΤΕΙ. Τους καλεί να παλέψουν για το δικαίωμα στην εργασία και τη ζωή, για επαγγελματικές σχολές δημόσιες και δωρεάν, καταβολή επιδόματος ανεργίας από την πρώτη μέρα αναζήτησης δουλειάς, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Η ανακοίνωση των βάσεων, που ανεβοκατεβαίνουν ανάλογα με τη δυσκολία των θεμάτων και τον καθορισμένο αριθμό των εισακτέων σε ΑΕΙ - ΤΕΙ, αλλά και η ενίσχυση αυτού του εξεταστικού σκηνικού σε όλο το Λύκειο, με την κατάθεση του νέου νόμου, ο οποίος φέρνει νέα ταξικά εμπόδια και κλείνει το δρόμο στη μόρφωση για τα παιδιά του λαού στρέφοντάς τα στην ψευτοκατάρτιση και την τζάμπα εργασία, είναι σημάδια που δείχνουν τα αδιέξοδα και την αποτυχία ενός βαθιά άδικου και ταξικού εκπαιδευτικού συστήματος. Αυτό είναι σκάρτο και όχι τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που δίνουν τη μάχη για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, έχοντας να υπερνικήσουν τις προσωπικές και οικογενειακές δυσκολίες που δημιουργεί η σημερινή πολιτική.
Κοινή προοπτική για όλους τους νέους είναι να ενώσουν την πάλη τους με το λαό, για να αλλάξει ριζικά η κατάσταση στην Παιδεία και την κοινωνία. Για σπουδές πραγματικά δωρεάν και αναβαθμισμένες, με το πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για το επάγγελμα. Για να ικανοποιηθεί η ανάγκη για σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Για να εξαλειφθεί η ανεργία, το άγχος και η ανασφάλεια. Να μην οδηγείται κανένας νέος στη μετανάστευση. Η λύση είναι στα χέρια του λαού και της νεολαίας. Η ελπίδα και η προοπτική βρίσκεται στον αγώνα και τη ρήξη με την πολιτική της ΕΕ και της πλουτοκρατίας, με στόχο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.