Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Η επιστολή του ΕΚΦ στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για το στρατόπεδο Παπαπέτρου στο Αμύνταιο



Κύριε Υπουργέ
Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ να καταργήσει το στρατόπεδο Παπαπέτρου στο Αμύνταιο είναι άδικη, επιπόλαιη, απαράδεκτη για τον ακριτικό μας νομό και τους κατοίκους μιας περιοχής, που συνορεύει με δύο χώρες και απομονώνει ακόμα περισσότερο τους Φλωρινιώτες από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Η αποδόμηση που παρατηρείτε το τελευταίο χρονικό διάστημα όλων των δομών και των υπηρεσιών στον ακριτικό μας νομό, δημιουργούν μια αίσθηση αδικίας και ανασφάλειας σε όλους τους ακρίτες του τόπου μας.
Η απόφαση αυτή η οποία ελήφθη για λόγους εξοικονόμησης πόρων και καλύτερης διαχείρισης των ενόπλων δυνάμεων, όχι μονό δεν είναι σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά οι πληροφορίες μας λένε ότι θα επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός με πολλά εκατομμύρια € για να δημιουργηθούν αντίστοιχες υποδομές στην Κομοτηνή. Αυτό όπως καταλαβαίνετε υπονοεί ότι ενδεχομένως υπάρχουν συμφέροντα για την πραγματοποίηση της μετακίνησης αυτής.
Κύριε Υπουργέ
Σε κάθε περίπτωση ο Φλωρινιώτικος λαός έχει υποστεί τα πάνδεινα. Δεν είναι δυνατόν η ελληνική πολιτεία να αφήνει μια ολόκληρη περιοχή και τα σύνορα της αφύλαχτα χωρίς να υπάρχει ούτε ένας στρατιώτης σε ακτίνα 100 χλμ. Η απόφαση αυτή έχει αφήσει άφωνη όλη την κοινωνία και μια διαχρονική σχέση που υπήρχε με την παρουσία του στρατού στην περιοχή και την ασφάλεια που ένιωθαν οι πολίτες δεν υφίσταται πλέον.
Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την παρουσία του στρατού στη Φλώρινα και σε καμία περίπτωση δε θα συμφωνήσουμε με την αποχώρηση των στρατοπέδων από την περιοχή.
Επίσης σας πληροφορούμε ότι ενδεχομένη έλευση λαθρομεταναστών στην περιοχή (όπως αυτό αιωρείται τελευταία από διάφορα μέσα ενημέρωσης) ότι θα πραγματοποιηθεί το 2014 μετά την αποχώρηση του τελευταίου στρατιώτη από το στρατόπεδο Παπαπέτρου, σε καμία περίπτωση δε θα αφήσουμε να πραγματοποιηθεί και θα αντιδράσουμε δυναμικά με κάθε τρόπο.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορείτε να αλλάξετε την απόφαση του ΚΥΣΕΑ και να μην μετακινηθεί το στρατόπεδο Παπαπέτρου αλλά να ενισχύσετε επιπρόσθετα την περιοχή με νέες μονάδες οι οποίες θα συμβάλουν στην ασφάλεια και την εγγύηση των συνόρων μας.
ΓΙΑ ΤΟ Ε.Κ.Φ.
Ο                                                                Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ                      ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
2. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
3. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
4. ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
5. ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
6. ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΡΕΣΠΩΝ
7. ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.