Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Επιστολή του Δημάρχου Φλώρινας στον Υπουργό Εσωτερικών για την επιχορήγηση των σχολικών μονάδων του Δήμου Φλώρινας



Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη έστειλε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013, με την οποία ζητάει αύξηση του ποσού επιχορήγησης των σχολικών επιτροπών του Δήμου Φλώρινας,
καθώς από την έκτακτη επιχορήγηση του Υπουργείου για το πετρέλαιο θέρμανσης στο Δήμο Φλώρινας για 55 σχολικές μονάδες αντιστοιχεί το ποσό των 81.000,00€.
Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Θέμα: Έκτακτη επιχορήγηση σχολικών μονάδων Δήμου Φλώρινας.
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με πρόσφατη απόφασή σας επιχορηγήσατε έκτακτα με το ποσό των 5.000.000,00€ τις σχολικές επιτροπές των Δήμων, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους σε πετρέλαιο θέρμανσης.
Η κατανομή του ποσού αυτού έγινε με τα ίδια κριτήρια με τα οποία γίνονται και οι τακτικές επιχορηγήσεις του Υπουργείου, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των σχολικών μονάδων και των μαθητών αυτών.
Ως αποτέλεσμα της λογικής αυτής, ήταν ο Δήμος Φλώρινας να επιχορηγηθεί με το ποσό των 81.000,00€ για 55 σχολικές μονάδες!
Τη δύσκολη αυτή οικονομικά περίοδο που διανύουμε, με το υψηλό κόστος του πετρελαίου θέρμανσης και με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή μας, το ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο Δήμο μας, σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να γεμίσουν οι δεξαμενές των σχολικών μονάδων, ούτε μια φορά.
Δε σας κρύβω ότι, εάν δεν προβείτε σε αύξηση του ποσού για τις σχολικές επιτροπές του Δήμου Φλώρινας, τα σχολεία μας το μήνα Φεβρουάριο δε θα έχουν πετρέλαιο για τη θέρμανση των μαθητών, με αποτέλεσμα την αναστολή της λειτουργίας τους.
Κύριε Υπουργέ, παρακαλούμε για την επιπρόσθετη επιχορήγηση των σχολικών μονάδων του Δήμου Φλώρινας, ώστε να καλύψουν τις δαπάνες τους σε πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι και το μήνα Απρίλιο του 2013.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Με τιμή
Ο Δήμαρχος Φλώρινας
Ιωάννης Βοσκόπουλος»
Φλώρινα, 16-01-2013
Δελτίο Τύπου Δήμου Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.