Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Από τον Μάρτιο οι μετακινήσεις των 2.500 δημοσίων υπαλλήλων



Το νωρίτερο στα μέσα Μαρτίου θα γίνουν οι μετακινήσεις των 2.500 διοικητικών υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Η μετακίνηση τους θα γίνει βάσει μοριοδότησης, με πίνακες που θα καταρτίσει το ΑΣΕΠ.

Στην ίδια πόλη και στην ίδια εποπτεύουσα αρχή θα μετακινηθούν κατά προτεραιότητα οι 2.500 εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
100 μόρια συγκεντρώνει το κριτήριο της ίδιας περιοχής. με 50 επιπλέον μόρια μοριοδοτούνται όσοι εργάζονταν σε φορέα που εποπτεύεται από το ίδιο υπουργείο με τον φορέα υποδοχής.
Ο χρόνος υπηρεσίας, φτάνει τα 30 μόρια για 35 χρόνια. Για κάθε παιδί κάτω των 23 ετών, ο υπάλληλος θα παίρνει 5 μόρια, ενώ προσμετράτε ο βαθμός του απολυτηρίου και οι ξένες γλώσσες.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας, θα προηγούνται καταρχήν όσοι έχουν τα περισσότερα ανήλικα παιδιά, οι έγκυες, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, όσοι έχουν μεγαλύτερη προϋπηρεσία, όσων η προηγούμενη θέση απέχει λιγότερο από τη νέα, και η προτίμηση του διαθέσιμου.
Όσον αφορά τους 25.000 που θα βγουν σε διαθεσιμότητα το 2013, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης δήλωσε ότι εκτιμά πως θα απορροφηθούν, αν συνεργήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.
Για όσους τεθούν υπό διαθεσιμότητα εντός του 2013, θα καταρτίζονται διαφορετικοί πίνακες για κάθε εκπαιδευτική κατηγορία.
Σύμφωνα με το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα 12.500 εργαζόμενοι.
Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.