Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Σχολικές εκπαιδευτικές δράσεις στο 2ο δημοτικό σχολείο Φλώρινας



Με πρωτότυπες δράσεις και πολύ ενθουσιασμό, συνεχίζονται οι 10ήμερες εκδηλώσεις των σχολείων μας. Την Τρίτη, 4-6-2013, μας υποδέχτηκαν και μας φιλοξένησαν στο χώρο τους, οι δάσκαλοι και τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας.
Η έναρξη των εκδηλώσεων, δόθηκε από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας, κ. Γιάννη Δαϊκόπουλο και από
τον Διευθυντή της Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας κ. Παναγιώτη Νώτα, ο οποίος εξήρε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις των εκπαιδευτικών και των παιδιών μας!
Οι Δράσεις πολλές και με ποικίλη θεματολογία:
Α. Ενημέρωση από την κ. Τριανταφυλλιά Γκόγκου, υπεύθυνη του περιβαλλοντικού Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών για οικολογικά θέματα, όπως ο υδροβιότοπος, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η παράνομη ιχθυοκαλλιέργεια και θήρευση, η προστασία της πολύτιμης χλωρίδας και πανίδας της περιοχής μας.
Β. Εικαστικές εκθέσεις με δημιουργίες των παιδιών και ενημερωτικό υλικό για τα προγράμματα που υλοποίησαν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι μικροί μαθητές, όπως:
Το Νερό, Πηγή Ζωής
Το Δάσος
Υγιεινή Διατροφή
Κυκλοφοριακή Αγωγή
Γ. Στα πλαίσια της Υγιεινής Διατροφής, τα παιδιά επισκέφτηκαν το τσιπουράδικο «Γεντέκι», όπου μας φιλοξένησε ο Chef- Γιώργος Τσελίδης, και δεν έμεινε μόνο στη θεωρία! Αφού συζήτησε με τα παιδιά για τους κανόνες της υγιεινής διατροφής, τα κάλεσε να δημιουργήσουν μαζί ένα υγιεινό μπέργκερ με πολύχρωμη σαλάτα!
Τα αποτελέσματα ήταν πλέον νόστιμα και ενθουσίασαν παιδιά και εκπαιδευτικούς!
Δ. Δράσεις βροχής!
Ε. Κατασκευή μιας παραδοσιακής γέφυρας στην αυλή του σχολείου.
Με οικοδομικό υλικό (ίτον και τσιμέντο), τα παιδιά, με τη βοήθεια του Γυμναστή τους κ. Βαγγέλη Κουσιπέτκο και παρότι έβρεχε, κατάφεραν να φτιάξουν την παραδοσιακή γέφυρα για να θυμούνται τα όσα γνώρισαν στο Γαλλικό δρόμο της Φλώρινας. Δεν πρόλαβαν να την χρωματίσουν, μα την έκαναν πανέμορφη!
Συγχαρητήρια στο Διευθυντή κ. Γιάννη Δαϊκόπουλο, σε όλους τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας, για τα προγράμματα Υγείας, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού που οργάνωσαν και υλοποίησαν με μεράκι κι ενθουσιασμό στη σχολική χρονιά 2012-2013, κ.κ. Παναγιώτης Θεοδουλίδης, Βαγγέλης Κουσιπέτκος, Ηλίας Ιωάννου, Κώστας Γρατσουνίδης, Στέφανος Λαζένκας, Αντώνης Μπαλάκας, Ιωάννα Λέκκα, Βίκυ Δημητρίου, Βούλα Μαλάμα, Μαρία Ιωαννίδου, Σταυρούλα Γκιάτα, Ευανθία Γιώτα, Σοφία Δάρδα, Σταυρούλα Σκένδου, Παναγιώτα Νταντινάκη, Χαρίκλεια Νεδέλκου, Γιάννα Αθανασίου και Μάγδα Μάγγου και φυσικά, σε όλους τους μαθητές μας!!!

Δόξα Κωτσαλίδου
Υπ. Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.