Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

50000 Θέσεις κοινωφελούς εργασίας αναμένουν την έγκριση της ΕΕ


Η άμεση εφαρμογή του έκτακτου Προγράμματος Ανάσχεσης της ανεργίας που "μετά από πρόταση του ΠΑΣΟΚ υιοθέτησε η κυβέρνηση και για την προώθηση του ψήφισε σχετικές διατάξεις η Βουλή", συζητήθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, σε συνάντηση αντιπροσωπείας του Κινήματος με τους υπουργούς Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα,
Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη και Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση, παρουσία και αρμοδίων Γενικών Γραμματέων και στελεχών από τα παραπάνω υπουργεία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στην οποία μετείχαν οι Φίλιππος Σαχινίδης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Κουτρουμάνης και Χρήστος Πρωτόπαπας, ενημερώθηκε από τους αρμόδιους υπουργούς ότι η κυβέρνηση απέστειλε ήδη επιστολή προς τους αρμόδιους Κοινωνικούς Επιτρόπους για την μεταφορά ποσού 170 εκ. Ευρώ από άλλα προγράμματα του ΕΣΠΑ (Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ψηφιακής Σύγκλισης, Δια Βίου Εκπαίδευσης) στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Με αυτό το ποσό "θα υλοποιηθεί πρόγραμμα απασχόλησης στην κοινωφελή εργασία που θα καλύψει 50.000 ανέργους".
Ειδικότερα, η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι "έχουν περάσει ήδη 2,5 μήνες από τη συμφωνία των αρχηγών της τρικομματικής που στηρίζει την Κυβέρνηση και η πιεστική κατάσταση με την ανεργία δεν επιτρέπει άλλη απώλεια χρόνου". Επίσης, ότι κατά την προηγούμενη συνάντηση "είχε συμφωνηθεί με τους αρμόδιους υπουργούς η υλοποίηση προγραμμάτων ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ κατ' αρχήν" και πως "είχε εκδοθεί μάλιστα και σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών". Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση απάντησε ότι το υπόλοιπο ποσό έχει διατεθεί για τη συνέχιση λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών των ΟΤΑ.
Ακόμη, η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι "σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση πρέπει να παρέμβει στο ανώτατο επίπεδο προς την Ε.Ε. για άμεση έγκριση του αιτήματος της μεταφοράς των πόρων" και υπενθυμίζει ότι "το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας περιλαμβάνεται και στο μνημόνιο άρα υπάρχει και η συμφωνία της Τρόικας". "Για το θέμα αυτό υπήρξε συμφωνία από τους κ. κ. Στουρνάρα και Χατζηδάκη", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Επιπλέον, η αντιπροσωπεία του κόμματος πρότεινε επίσης στο υπουργείο Εργασίας να προετοιμάσει την αναγκαία Κ.Υ.Α., "ώστε ταχύτατα με την έγκριση της Ε.Ε. να προκηρυχτεί πρόγραμμα κοινωφελούς Εργασίας για 50.000 ανέργους", θέμα για το οποίο "ο κ. Βρούτσης μας ενημέρωσε ότι προχωρεί ήδη σχετική προετοιμασία".
"Είναι αυτονόητο για το ΠΑΣΟΚ", τονίζεται, "ότι στη συνέχεια θα υπάρξει και συζήτηση για την εξοικονόμηση και άλλων πόρων για την υλοποίηση β' φάσης του προγράμματος συμφωνίας με τα αρχικώς συμφωνηθέντα".
Τέλος, συζητήθηκε και η πορεία εφαρμογής προγραμμάτων του υπουργείου Εργασίας για τις άνεργες γυναίκες και την επαγγελματική κατάρτιση, τα οποία "είναι σε θετική κατεύθυνση και τα οποία είχαν σχεδιαστεί από την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.