Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Εκπαιδευτικές δράσεις στο 5ο δημοτικό σχολείο Φλώρινας


Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού της Φλώρινας, την Τετάρτη, 5-6-2013, διοργάνωσαν εκδηλώσεις στον Σακουλέβα και τίμησαν με τον δικό τους πρωτότυπο τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, αλλά και την Υγεία και τον Πολιτισμό μας.
Από νωρίς το πρωί, κατάκλυσαν τις όχθες του Σακουλέβα και ανάρτησαν ενημερωτικά φυλλάδια και ζωγραφιές, καθώς και κατασκευές που δημιούργησαν ολόκληρη τη σχολική χρονιά.
«έλα να παίξουμε… θα σου χαρίσω τη βασίλισσά μου»
Η ομάδα του σκακιού, μαζί με τον εκπαιδευτικό κ. Λάζαρο Γυμνόπουλο, σίγουροι και με αυτοπεποίθηση, μας περίμεναν για μια παρτίδα απολαυστική δίπλα στο ποτάμι. Επειδή όμως, το σκάκι είναι για δυνατούς και πανέξυπνους παίχτες, «εφοβηθήκαμεν» και «αρκεστήκαμεν» να λάβουμε θέση ως θεατές! Ακόμα και όταν άρχισε να βρέχει, δεν τα παράτησαν και συνέχισαν με κέφι και πείσμα, μέχρι το τέλος του παιχνιδιού! Γιατί το σκάκι έτσι είναι: παιχνίδι στρατηγικής και αγώνα μέχρι τελικής πτώσης!
Η ομάδα που ασχολήθηκε με την κυκλοφοριακή αγωγή, με την εποπτεία των εκπαιδευτικών κ.κ. Ζαχαρούλα Ρώμα και Σοφία Κωστένη, εκτός από το ενημερωτικό υλικό που ανάρτησαν για την ενημέρωση των περαστικών και των συμμαθητών τους από τα άλλα σχολεία της πόλης, δημιούργησαν και μια μακέτα, αποτυπώνοντας σε μια εικονική πολιτεία τη σωστή οδική συμπεριφορά τόσο των οδηγών, όσο και των πεζών.
Ενημερωτικό υλικό, επίσης, ανάρτησε και η υπεύθυνη της ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών, κ. Τριανταφυλλιά Γκόγκου, η οποία μας ακολουθεί ακούραστα και συμμετέχει με μεράκι, σε όλες τις εκδηλώσεις τν σχολείων μας.
Η εικαστική ομάδα του σχολείου, μαζί με τη Διευθύντρια του 5ου Δημοτικού κ. Παρασκευή Γκόλια και τους εκπαιδευτικούς κ. Κυριακή Κεκίλογλου, κ. Σπύρο Ξενιτόπουλο και κ. Γιώργο Κατικαρίδη, στα πλαίσια του προγράμματος «Οι Εικαστικοί της Φλώρινας», γνώρισαν τους καλλιτέχνες της πόλης μας και ένιωσαν περήφανα για την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Επέλεξαν να αφιερώσουν την εικαστική τους δράση, στον αξέχαστο Φλωρινιώτη ζωγράφο Θέμη Μηλώση.
Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, πλημμύρισε παιδιά και χρώματα!
Τα εικαστικά έργα του Θέμη, αποτέλεσαν έμπνευση δημιουργίας για ζωγραφική και κολάζ. Η σύζυγος του ζωγράφου, η αγαπητή Ρήνα Μηλώση, υπήρξε άψογη οικοδέσποινα γεμάτη συγκίνηση και αγάπη!
Αφήσαμε για το τέλος, μια βόλτα στον Σακουλέβα!
Με καπετάνιο τον εκπαιδευτικό Γιώργο Κατικαρίδη και μηχανικούς τις έννοιες «πλεύση - βύθιση και ανακύκλωση», τα παιδιά κατασκεύασαν μια διάφανη βάρκα από άδεια πλαστικά μπουκάλια νερού. Η «Μπουκαλού», όπως την ονόμασαν, έκλεψε τις εντυπώσεις στην όχθη του ποταμού μας και μικροί και μεγάλοι λαχτάρησαν μια βαρκάδα!
Την πρωτότυπη παρουσία του 5ου Δημοτικού Σχολείου, δεν την χάρηκαν μόνο τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί, αλλά την απόλαυσαν και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Άκης Καραγκιοζίδης, ο Σύμβουλος 3η Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. Φλώρινας, κ. Γιάννης Κασκαμανίδης, και ο Πρόεδρος της Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας κ. Αθανάσιος Αλτίνης.
Επίσημη καλεσμένη της εκδήλωσης, ήταν η Βροχή, η οποία συνόδευε ακούραστα όλες τις Εκπαιδευτικές Δράσεις της ημέρας!
Ήταν υπέροχα!!!

Δόξα Κωτσαλίδου
Υπ. Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.