Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Έργα ύψους 5.624.064,62€ θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Φλώρινας μετά από προτάσεις του


Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής, παρευρέθη ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, την Τρίτη 05 Ιουνίου 2012, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του ο κ. Δακής,  αναφέρθηκε και στις προτάσεις που έχει ετοιμάσει και αποστείλει προς ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία- Θράκη» ο Δήμος Φλώρινας και κυρίως σε αυτές που εντάχθηκαν. Συγκεκριμένα, έχουν ενταχθεί τα ακόλουθα έργα:
1. «Αποκατάσταση Παλαιού Γυμνασίου Βεύης», με συνολικό προϋπολογισμό 1.343.697,47€. Το έργο αυτό αφορά στη συντήρηση του διατηρητέου κτιρίου του Γυμνασίου της Βεύης και στην εσωτερική αναδιοργάνωση αυτού.  
2. «Ανάπλαση Λεωφόρος Μοναστηρίου», με συνολικό προϋπολογισμό 800.000,00€. Η κεντρική ιδέα της αρχιτεκτονικής ανάπλασης αφορά στη δημιουργία ενός φιλόξενου και οργανωμένου αστικού χώρου με διαδρομές για πεζούς και ποδηλάτες, με υπάιθριους καθιστικούς χώρους  και με οριοθετημένους από το σχεδιασμό χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών.
3. «Υπαίθρια Αναψυχή στο Περιαστικό Δάσος Αγίου Παντελεήμονα του Δήμου Φλώρινας», με συνολικό προϋπολογισμό  666.344,06€. Η πρόταση αφορά στην περιβαλλοντική διαχείριση και προστασία ενός τμήματος 810 στρεμμάτων του περιαστικού δάσους του λόφου του Αγίου Παντελεήμονα, με παράλληλη προώθηση ήπιων μορφών δασικής αναψυχής, οι οποίες είναι φιλικές στο περιβάλλον. Τέτοιες μορφές είναι οι περίπατοι σε μονοπάτια, παρατήρηση ζώων και πουλιών, απόλαυση θέσεων θέας, παιδοτόπων κλπ. Επίσης, προτείνεται και η δημιουργία αντιπυρικής υποδομής και σειρά φυτοκομικών χειρισμών, όπως αναγκαίων φυτέυσεων δέντρων και θάμνων, για οικολογικούς λόγους.
4. «Κοινόχρηστα Ποδήλατα Δήμου Φλώρινας», με συνολικό προϋπολογισμό 325.704,00€. Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση της προμήθειας ποδηλάτων, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο και λειτουργικό σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων στο εμπορικό- ιστορικό κέντρο της πόλης για την καλύτερη εξυπηρέτηση δημοτών, επισκεπτών και φοιτητών.
5. «Προμήθεια Οικολογικών Συστημάτων Βυθιζόμενων Κάδων Διαβαθμισμένης Συμπίεσης», με συνολικό προϋπολογισμό 430.500,00€. Αφορά στην προμήθεια επτά καινούριων οικολογικών συστημάτων βυθιζόμενων κάδων διαβαθμισμένης συμπίεσης.
6. «Ανάπλαση Τμήματος Ποταμού Σακουλέβα», με συνολικό προϋπολογισμό 2.057.819,09€. Αντικείμενο του έργου είναι η ουσιαστική και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής του ποταμού Σακουλέβα, με την ενοποίηση της εικόνας της περιοχής. Συγκεκριμένα αφορά στις εξής περιοχές:
α) Έκταση 800 μέτρων από την περιοχή «Πεταλωτήριο» μέχρι και τα κτίρια 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου και β) έκταση 625 μέτρων από το κτίριο Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», μέχρι την πλατεία Δικαστηρίων.
7. «Μηχανολογικός Εξοπλισμός Δήμου Φλώρινας», με συνολικό προϋπολογισμό 120.000,00€. Η δράση αυτή αφορά στην προμήθεια ενός καινούριου αυτοκινούμενου αναρροφητικού σάρωθρου με χωρητικότητα του κάδου απορριμάτων 2 κυβικών μέτρων.
8. «Ανάπλαση Κτιρίων, Χώρου Πρασίνου και Παιδικής Χαράς Έναντι Αρχαιολογικού Μουσείου», με συνολικό προϋπολογισμό 550.000,00€. Αφορά στην ανάπλαση του Δημοτικού πάρκου, που βρίσκεται έναντι του Αρχαιολογικού Μουσείου και πλησίον του Σιδηροδρομικού Σταθμού (περιοχή μπουάτ). Η Συνολική έκταση των 8.517,11τ.μ. πρόκειται να ανακατασκευαστεί με σκοπό τη λειτουργική και αισθητική της αναβάθμιση.
Μετά τις τοποθετήσεις του Περιφερειάρχη και των Αντιπεριφεριαρχών, ο κ. Βοσκόπουλος ζήτησε το λόγο, προκειμένου να απαντήσει και να ενημερώσει τους παρισταμένους σε ζητήματα τα οποία ετέθησαν.  Συγκεκριμένα είπε:
«Όσον αφορά στη συνεδρίαση της Δεκαπενταμελούς Επιτροπής του Τοπικού Πόρου, κατά τη συνεδρίαση πήρε το λόγο ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Ιωσηφίδης, και, μολονότι σας έθεσε το θέμα και σας είπε ότι η αλλαγή φορέων υλοποίησης των έργων είναι παράνομη, από τη στιγμή που η συγκεκριμένη εγκύκλιος του πόρου αφορούσε μόνο στα συμβασιοποιημένα έργα, όπως είχαμε αποφασίσει και στη μεταξύ μας συνάντηση στο Υπουργείο, στην οποία συμμετείχε και ο κ. Δακής και η ΑΝΚΟ και η ΑΝΦΛΩ και ο Δήμαρχος Αμυνταίου και εγώ. Δεν έχουμε δικαίωμα λοιπόν, ούτε να εντάξουμε, ούτε να απεντάξουμε έργα. Αυτό λέει και η εγκύκλιος, αυτό είχαμε συζητήσει.
Από εκεί και πέρα παίρνετε μια απόφαση και ως δια μαγείας παίρνετε όλα τα έργα από την ΑΝΦΛΩ και τα δίνετε στην ΑΝΚΟ και ως δικαιολογία χρησιμοποιείτε ότι δεν έχετε ποσοστό στην ΑΝΦΛΩ. Μα έχετε ποσοστό, 5,2%. Και όταν σας καλέσαμε να έρθετε στη σύσκεψη για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, δεν ήρθε κανένας από την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.
Είναι απαράδεκτο κ. Ηλιάδη να παίρνετε τα έργα από την ΑΝΦΛΩ και να τα δίνετε στην ΑΝΚΟ. Μετά από διαμαρτυρίες μας και του Αντιδημάρχου κ. Σταυρίδη, ο οποίος εκπροσωπούσε το Δήμο Φλώρινας, την άλλη μέρα είπατε ότι τα έργα απεντάσσονται. Άλλα αποφασίσατε και άλλα γράψατε στα πρακτικά. Εδώ, υπάρχει παραποίηση.
Κάποια έργα της ΑΝΦΛΩ δεν έχουν προχωρήσει από την ΑΝΦΛΩ, γιατί ο κ. Στρατάκης έκανε καταγγελίες και έπρεπε να γίνει έλεγχος. Έγιναν οι έλεγχοι και μετά την γενική Συνέλευση, θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των έργων τα οποία είχαν απλά παγώσει. Αν η Περιφέρεια αποδεχτεί την απόφαση της 15 μελούς, η ΑΝΦΛΩ δε θα μπορέσει να πληρώσει τα έργα. Και θα δούμε αν θα μπορέσει να τα πληρώσει η ΑΝΚΟ ή οποιοσδήποτε άλλος φορέας.
Το ποσοστό του Δήμου στην ΑΝΦΛΩ είναι 46% και όχι 52% που λέτε κ. Ηλιάδη και έγινε με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου η κατανομή του ποσοστού της ΝΑ. Κάνατε και εσείς κάτι παρόμοιο στην ΤΕΔΚ και την επόμενη μέρα το μαζέψατε πίσω, αν θυμάστε καλά. Εμείς υποστηρίξαμε τις αποφάσεις μας ως Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Φλώρινα, 15-01-2012
Δελτίο Τύπου Δήμου Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.