Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ποινικά αδικήματα οι παραβιάσεις μετρητών και οι παράνομες συνδέσεις, ενώ εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους ηλεκτροπληξίας


Μετά από ελέγχους που πραγματοποιούν συνεργεία και τεχνικοί σε μετρητές κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας,  ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας  (ΔΕΔΔΗΕ), 100%  θυγατρική εταιρία της ΔΕΗ Α.Ε.,  με ιδιαίτερη ανησυχία διαπιστώνει τη συνεχιζόμενη πρακτική παραβιάσεων μετρητών και παράνομων συνδέσεων, ειδικά, μετά από εκτέλεση εντολής διακοπής από την Εταιρία, λόγω χρέους,  καθώς  και  ρευματοκλοπών  σε περιπτώσεις αυθαίρετων κτισμάτων.
Ο ΔΕΔΔΗΕ  επισημαίνει ότι οι παραβιάσεις μετρητών, οι παράνομες επανασυνδέσεις  και οι αποδεδειγμένες ρευματοκλοπές συνιστούν αδικήματα που διώκονται ποινικά.
Τέτοιες παράνομες ενέργειες δεν στρέφονται μόνο κατά του ΔΕΔΔΗΕ  αλλά και σε  βάρος όλων των καταναλωτών και του κοινωνικού συνόλου.
Πέραν αυτού – και πιο σημαντικό – είναι ότι οι παραβιάσεις μετρητών εκθέτουν σε σοβαρούς κινδύνους ηλεκτροπληξίας  όχι μόνο τους παρανομούντες αλλά και τους ανυποψίαστους πολίτες.
Κατόπιν των  ανωτέρω ο ΔΕΔΔΗΕ υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ελέγχους σε μετρητές για να διαφυλάξει όχι μόνο τα συμφέροντά του αλλά και πρωτίστως  τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών, ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματα και τηρώντας τις υποχρεώσεις του.
Αθήνα, 16 Μαΐου 2012                     
Από το  Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.