Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Επιδείνωση του καιρού με έντονα καιρικά φαινόμενα


Επιδείνωση  θα παρουσιάσει από τη Δευτέρα 14/05/2012 ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της Δυτικής Κεντρικής και Βόρειας χώρας, με έντονες βροχές και καταιγίδες.
Ειδικότερα:
Τη Δευτέρα 14/05/2012,  από το απόγευμα κατά τόπους έντονες Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, το Βορειοδυτικό Αιγαίο, τη Θεσσαλία, τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύκτας στην Ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και το Βορειοανατολικό Αιγαίο.
Tην Τρίτη 15/5/2012, σταδιακά τα έντονα φιανόμενα θα περιοριστούν στην Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ή ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ:  ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
Να ενημερώνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα ΜΜΕ  για την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να λάβουν υπ’ όψιν, ανάλογα µε τον προορισµό τους, το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσουν (χαλάζι, βροχόπτωση, κλπ).
Να προγραμματίζουν τη μετακίνηση τους έτσι, ώστε να µη συµπίπτει µε την αιχµή των καιρικών φαινομένων.
Εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν πεζοί, να φορούν τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.
Να ελέγχουν την κατάσταση του αυτοκινήτου τους, προτού επιχειρήσουν οποιαδήποτε μετακίνηση.
 Να ταξιδεύουν  κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να προτιμούν  τους κεντρικούς δρόμους και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα κάνουν. Εάν μετακινούνται  στην πόλη να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Να μην εγκαταλείπονται τα οχήματα, σε καμιά άλλη περίπτωση εκτός από αυτήν όπου τούτο ζητείται από τους εκπροσώπους των αρμόδιων κρατικών φορέων που έχουν την ευθύνη της διάσωσης.
Σε καμιά περίπτωση να μην αγγίζονται ηλεκτρικά καλώδια που έχουν πέσει στο έδαφος
Να προστατεύονται οι υδρορροές από τυχόν σκουπίδια.
Να αποφεύγουν τη διάβαση επικίνδυνων ρευμάτων ή διαβάσεων.
Αθήνα, Δευτέρα  14 Μαίου 2012, ώρα 12.45 μμ
Δελτίο Τύπου Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.