Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις της συντονιστικής επιτροπής αγώνα στην Αθήνα- Τοποθέτηση του Δημάρχου Φλώρινας για δωρεάν ρεύμα



Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι συναντήσεις της συντονιστικής επιτροπής αγώνα, η οποία βρισκόταν σήμερα Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 στην Αθήνα, προκειμένου να καταθέσει σχετικό ψήφισμα για τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.

Συγκεκριμένα η επιτροπή συναντήθηκε με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και με το Διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού στους οποίους κατέθεσαν και το σχετικό ψήφισμα. Στις συναντήσεις συμμετείχαν οι Βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κ.κ. Στάθης Κωνσταντινίδης και Θανάσης Γερμανίδης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Δημήτρης Ηλιάδης, οι Δήμαρχοι Φλώρινας και Αμυνταίου κ.κ. Γιάννης Βοσκόπουλος και Μάκης Ιωσηφίδης, ο τέως Βουλευτής Φλώρινας κ. Γιώργος Λιάνης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας κ. Σάββας Σαπαλίδης, ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ κ. Νίκος Δημητρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας κ. Μιχάλης Καρακόλης, καθώς και μέλη του Δ.Σ. του ΕΒΕ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας.
Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα, με την υπόσχεση να ερευνηθούν κατά πόσο μπορούν να υλοποιηθούν τα αιτήματα που κατέθεσε η συντονιστική επιτροπή αγώνα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Δήμαρχος Φλώρινας ανέφερε τα εξής:
- Δε θα πρέπει να μιλάμε για επίδομα πετρελαίου, αλλά για επιδότηση θέρμανσης, η οποία πρέπει να δοθεί και σε όλες τις άπορες οικογένειες, ανεξάρτητα από την καύσιμη ύλη την οποία χρησιμοποιούν.
- Οι σχολικές μονάδες του Δήμου Φλώρινας αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα στη λειτουργία τους, καθώς οι επιχορηγήσεις των σχολικών επιτροπών με τα βίας επαρκούν για την κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ίδια κατανομή στη Φλώρινα και σε περιοχές με πολύ καλύτερες καιρικές συνθήκες. Αυτό, είναι κάτι το οποίο πρέπει άμεσα να διορθωθεί.
- Το τέλος εξόρυξης λιγνίτη (λιγνιτόσημο) πρέπει να αποδοθεί στο Δήμο Φλώρινας κάτι το οποίο δεν έχει μέχρι τώρα συμβεί. Το ποσό του τέλους εξόρυξης λιγνίτη, μαζί με το ποσό του Τοπικού Πόρου του Δήμου, να μετακυλήσουν στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ώστε οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του Δήμου Φλώρινας να έχουν δωρεάν ή και μειωμένο ηλεκτρικό ρεύμα.
Η πρόταση του κ. Δημάρχου για τη μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, έτυχε θετικής ανταπόκρισης από τους αρχηγούς των κομμάτων, ενώ ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι θα υποβάλει σχετικό ερώτημα για το τέλος εξόρυξης λιγνίτη.
Να σημειωθεί, ότι η σημερινή συνάντηση αποτελεί συνέχεια της διαμαρτυρίας των Φλωρινιωτών την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012.
Φλώρινα, 31-10-2012
Δελτίο Τύπου Δήμου Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.