Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις 100 χρόνια Ελεύθερο Αμύνταιο

Το Σάββατο, 3 Νοεμβρίου ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης του Αμυνταίου και της ευρύτερης περιοχής από τον Οθωμανικό ζυγό.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

3 Νοεμβρίου
6:00 μ.μ.: Χορωδιακή συνάντηση, στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου, στην οποία θα συμμετέχουν οι χορωδίες του ΑΜΥΝΤΑ, της Στέγης Ποντίων Αμυνταίου, του Μορφωτικού Συλλόγου Βελβεντού, του Μορφωτικού Συλλόγου Καβάλας και η Παιδική Χορωδία «Δ. Λιώτσης» του Φ.Σ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ.
Θα προηγηθεί ομιλία του ιστορικού και συγγραφέα Σαράντου Ι. Καργάκου.
4 Νοεμβρίου
11:00 π.μ.: Επιστημονική Ημερίδα για το Χρονικό της Απελευθέρωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου.
6 Νοεμβρίου
Είναι η ημέρα εορτασμού της Απελευθέρωσης του Αμυνταίου, που θα εορταστεί με δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίων Κων/νου & Ελένης (9:30 π.μ.), επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Τ.Κ. Ροδώνα με κατάθεση στεφάνων (10:30 π.μ.), παρέλαση μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων στο Αμύνταιο (12:00 μ.μ.).
11 Νοεμβρίου
11:30 π.μ.: Προβολή ντοκιμαντέρ του Χρήστου Σκούρα, με τίτλο «Φλώρινα πορεία στη μνήμη», εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφερειακή ενότητα Φλώρινας.
2 Δεκεμβρίου
6:00 μ.μ.: Παραδοσιακή και έντεχνη βραδιά με το μουσικό σχήμα «ΕΥΦΩΝΟΝ» στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου, εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.
Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις φωτογραφίας της 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού στη Λέσχη Αξιωματικών Αμυνταίου και του αδελφοποιημένου Δήμου Καραβά, από τις 2 έως τις 6 Νοεμβρίου 2012.
Αμύνταιο, 1 Νοεμβρίου 2012
Γραφείο Τύπου
Δήμου Αμυνταίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.