Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στον Άγιο Γερμανό



Στο ακριτικό χωριό της περιοχής μας, τον Άγιο Γερμανό, παρευρέθηκαν ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, κ. Π. Νώτας και η Σχολική Σύμβουλος της 14ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής, κ. Κ. Βαϊρινού, κοντά στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γερμανού, για να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για την γιορτή της σημαίας και την επέτειο του έπους του ’40.
Στον χαιρετισμό του ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, κ. Π. Νώτας, επισήμανε ότι, γιορτάζουμε σήμερα μια μεγάλη επέτειο, ένα σταθμό της Ιστορίας μας. Γιορτάζουμε την εποποιία που έγραψαν πάνω στις κορφές της Πίνδου οι μαχητές του ’40. είναι το ασύγκριτο, το μοναδικό ΟΧΙ, που δείχνει όλο το μεγαλείο και τη δύναμη της φυλής μας, όλη την τόλμη και την υπερηφάνεια που κρύβει μέσα της η αθάνατη Ελληνική ψυχή.
Οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να ορθώνουμε το ανάστημά μας. Αυτό είναι το μήνυμα του έπους του ’40, που θα παραμένει πάντα επίκαιρο για κάθε άνθρωπο, για κάθε λαό που θέλει να ζει ελεύθερος. Που ξέρει να αγωνίζεται για την ανεξαρτησία του. Που θέλει να ορίζει το μέλλον του.
Αυτό το μήνυμα μας προτρέπει να αναλογιζόμαστε πάντα, ότι είμαστε ένας λαός που σε κρίσιμες στιγμές της ιστορίας του υπερασπίστηκε πανανθρώπινες αξίες, πέρα από κάθε προσδοκία, με δυσμενείς συσχετισμούς και αντίξοες συνθήκες. Αυτό σηματοδότησε το έπος του ’40 και η μεγαλειώδης εθνική μας αντίσταση που ακολούθησε.
Στον χαιρετισμό της η Σχολική Σύμβουλος της 14ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής, κ. Κ. Βαϊρινού, τόνισε ότι σήμερα είναι ημέρα μνήμης, σεβασμού και περηφάνιας, σε όλες τις σχολικές μονάδες της επικράτειας, στις οποίες πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για την επέτειο του ’40.
Οι μαθητές οργανώνοντας και συμμετέχοντας σε τέτοιες εκδηλώσεις, γνωρίζουν την ιστορία του αιματοβαμμένου μας τόπου, γνωρίζουν την Ελλάδα της ελευθερίας και του πολιτισμού. Αισθάνονται σεβασμό για όλους αυτούς που θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι τα πανανθρώπινα δικαιώματα των λαών, τις πανανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά. Μυούνται και οι ίδιοι ως αυριανοί πολίτες στις έννοιες του δικαίου και της ελευθερίας, στην προάσπιση πανανθρώπινων δικαιωμάτων, αξιών και ιδανικών.
Η συμβολή των εκπαιδευτικών, στην υποστήριξη των μαθητών, μέσα από την οργάνωση εκδηλώσεων, είναι καθοριστική για την ολόπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη και εξέλιξή τους. Η διοργάνωση εκδηλώσεων στο σχολικό χώρο, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του εκπαιδευτικού έργου και της μαθησιακής διαδικασίας. Συμβάλλει δε, όχι μόνο στην απόκτηση γνώσεων αλλά και στην εδραίωση συμπεριφορών, στάσεων και αξιών. Ιδιαίτερη είναι η συμβολή στην ανάπτυξη κοινωνικών και μεταγνωστικών δεξιοτήτων.
Τα δρώμενα των μαθητών παρακολούθησαν γονείς και κάτοικοι του χωριού. Η χορωδία των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γερμανού πλαισίωσε τις εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.