Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής: «Στηρίζουμε στην πράξη την αγροτική οικονομία»

Στην υπογραφή της σύμβασης για τον αναδασμό του αγροκτήματος Μελίτης προχώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.
«Είναι μια ημέρα ιδιαίτερα σημαντική» σημείωσε στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας «που θέτει τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας και καταγράφει την πολιτική μας βούληση, σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη αφορά την αγροτική οικονομία και η δεύτερη την στήριξη της τοπικής κοινότητας Μελίτης».
«Η βούληση αυτή γίνεται ποιο καθαρή» συνέχισε ο κ. Δακής, «καθώς διαθέτουμε 370.000,00 ευρώ από τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το έργο του αναδασμού, γεγονός που εκφράζει την στόχευσή μας που είναι η στήριξη της αγροτικής οικονομίας και στους τρεις τομείς γεωργίας, κτηνοτροφίας και μεταποίησης».
Ο εκούσιος αναδασμός του αγροκτήματος Μελίτης έχει σκοπό την συγκέντρωση της πολυτεμαχισμένης ιδιοκτησίας των αγροτών και την κατάλληλη προσαρμογή των νέων κτημάτων στα εγγειοβελτιωτικά έργα.
Η όλη εργασία του αναδασμού πραγματοποιείται αδαπάνως για τους κτηματίες, η υπό αναδασμό έκταση ανέρχεται σε 13.000 στρέμματα περίπου (χωρίς τις εκτάσεις του υποχρεωτικού αναδασμού και τους απαλλοτριωμένους χώρους).
Τα όργανα εκτέλεσης του αναδασμού είναι η Επιτροπή Αναδασμού και η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Η σύνθεση και το πλαίσιο λειτουργίας των οργάνων προβλέπεται από το Νόμο 674/77.
Για την στελέχωση των Επιτροπών με τα λαϊκά μέλη πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2012 συνέλευση των κτηματιών με σκοπό την εκλογή των αντιπροσώπων τους σε κοινόχρηστο χώρο της τοπικής κοινότητας Μελίτης.
Η εκτέλεση του αναδασμού ανατέθηκε σε μελετητικό γραφείο με την απόφαση 798/2012 της οικονομικής επιτροπής, της κοινοπραξίας Παύλου Δημανίδη, Παναγιωτίδη κ.ά. κατόπιν δημόσιου διαγωνισμού σύμφωνα με το Νόμο 3316/2005 άρθρο 7.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 298.651,00 € χωρίς το Φ.Π.Α.
Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας Δημήτριος Ηλιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Ιωάννης Αντωνιάδης, ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας Δημήτριος Λουκάς, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μελίτης Παναγιώτης Αναστασιάδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Χρήστος Ευαγγέλου, Βασίλης Γιαννάκης, Νικόλαος Γιώσκος και Ιωάννης Κιοσσές, υπηρεσιακοί παράγοντες και μέλη των Επιτροπών Αναδασμού.
Φλώρινα, 7 Δεκεμβρίου 2012
Δελτίο Τύπου Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.