Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Μήνυμα του Βουλευτή Θ. Γερμανίδη για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία



Πριν από είκοσι χρόνια, η γενική συνέλευση του Ο.Η.Ε. υιοθέτησε το Πρόγραμμα Δράσης για τα Άτομα με Αναπηρία. Έκτοτε, αποφασίστηκε η σημερινή ημέρα να τιμάται ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, δίνοντας την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.
Οφείλουμε σεβασμό, σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που λόγω κάποιου φυσικού τους μειονεκτήματος αναπτύσσουν ειδικές ικανότητες, επιδεικνύοντας την ψυχική τους δύναμη. Ως κοινωνία έχουμε την υποχρέωση απέναντι στον άνθρωπο να δείχνουμε αλληλεγγύη, κατανόηση, αποδοχή και κυρίως αγάπη.
Η τρικομματική κυβέρνηση, για να εξυπηρετήσει για άλλη μια φορά τους τοκογλύφους πιστωτές της χώρας, μετατράπηκε σε «Ηρώδη των αναπήρων», θρυμματίζοντας ουσιαστικά τα κοινωνικά δικαιώματα και υποβαθμίζοντας και τις τελευταίες δομές φροντίδας και υπεράσπισης της αξιοπρέπειας των συνανθρώπων μας με αναπηρία.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ. θα συνεχίσει να αγωνίζεται για μια κοινωνία που θα είναι τόσο ισχυρή, όσο ισχυρό θα είναι το πιο αδύναμο μέλος της και καλεί τους πολίτες να δώσουμε από κοινού τη μάχη για να διώξουμε αυτήν την κυβέρνηση, που είναι επικίνδυνη για την ίδια τη ζωή ολόκληρου του λαού και ιδιαίτερα των συμπολιτών μας με αναπηρίες.
Θανάσης Γερμανίδης
Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ.
Νομού Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.