Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Πολιτιστικά Δρώμενα Δήμου Φλώρινας- Συναυλία σήμερα με τους ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ



Μετά από τις επιτυχημένες συναυλίες των δύο προηγούμενων ετών που έλαβαν χώρα στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας τον Αύγουστο του 2011 και 2012, η «παρέα» των Φλωρινιωτών «Περαστικών», θα «κλείσει» φέτος αυτή την τριλογία των μουσικών αφιερωμάτων στο ελληνικό τραγούδι, με τη μουσική παράσταση «Σε σύγχρονα μονοπάτια» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Αυγούστου 2013 (ώρα 21:00), στο προαύλιο των Δημοτικών σχολείων.
Η συναυλία θα περιέχει μερικά από τα ομορφότερα τραγούδια της έντεχνης ελληνικής σκηνής, από τη δεκαετία του ’90 μέχρι και σήμερα.





Η αρχή έγινε τον Αύγουστο του 2011 με την συναυλία «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Από το χθες στο σήμερα», με τραγούδια αναφορές στο καλό ελληνικό τραγούδι, που «ταξίδεψαν» μουσικά όλους τους παρευρισκόμενους (πάνω από 1000 άτομα γέμισαν «ασφυκτικά» το προαύλιο των Δημοτικών σχολείων) από την δεκαετία του 60 έως και σήμερα, συμπεριλαμβανομένου και ενός μικρού αφιερώματος στον πρόσφατα τότε «εκλιπόντα» σημαντικό τραγουδοποιό Νίκο Παπάζογλου. Η βραδιά έκλεισε ιδανικά, με κάποια πολύ αγαπημένα λαϊκά τραγούδια που «ξεσήκωσαν» τον κόσμο. Η παρέα των Φλωρινιωτών «Περαστικών» αντάμειψε τους συμπολίτες μας, με ένα «πλούσιο» πρόγραμμα ελληνικής μουσικής που διήρκησε πάνω από τρεις ώρες! Ο κόσμος που παρακολούθησε τη συναυλία  έμεινε ικανοποιημένος από το συνολικό αποτέλεσμα και την όλη οργάνωση (μουσική - video προβολές - αφιερώματα), τραγούδησε, θυμήθηκε παλιά αγαπημένα τραγούδια, συγκινήθηκε, ξεσηκώθηκε, χειροκρότησε και γενικά ευχαριστήθηκε μια μουσική παράσταση, αρκετά υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών για ένα τοπικό μουσικό συγκρότημα. 

Την επόμενη χρονιά τον Αύγουστο του 2012 ακολούθησε η συναυλία «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ 2: Με άρωμα από τα παλιά», την τελευταία μέρα του Αυγούστου, σε μια όμορφη μουσική βραδιά, όπου ακούστηκαν τραγούδια μιας άλλης εποχής από τον χώρο του λαϊκού, ρεμπέτικου και έντεχνου τραγουδιού μέχρι και τη δεκαετία του 80, συμπεριλαμβανομένου και πάλι ενός αφιερώματος, στον πρόσφατα τότε «εκλιπόντα» μεγάλο μας τραγουδιστή Δημήτρη Μητροπάνο. Κάτω από το φως της δεύτερης πανσέληνου του Αυγούστου, ακούστηκαν μερικά από τα ομορφότερα τραγούδια της ελληνικής μουσικής, τραγούδια του χθες που ζουν έντονα μέσα μας μέχρι και σήμερα, προκαλώντας πολύ έντονα συναισθήματα. Ήταν πραγματικά ένα νοερό ταξίδι του νου και της καρδιάς σε παλιότερες δεκαετίες, προκαλώντας σε όλους τους παρευρισκόμενους μια «γλυκιά» νοσταλγία. Η βραδιά έκλεισε «μαγικά», με το τραγούδι «Μην κλαις», την ώρα που στο Video wall πίσω από τη σκηνή «περνούσαν» ασπρόμαυρες φωτογραφίες της παλιάς Φλώρινας, προκαλώντας έντονα συναισθήματα και συγκίνηση στο παρευρισκόμενο πλήθος, το οποίο κάθισε μέχρι το τέλος της συναυλίας.


Φέτος, το συγκρότημα θα «κλείσει» τον κύκλο των αφιερωμάτων με τη συναυλία  «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ 3: Σε σύγχρονα μονοπάτια»,  όπου θα ακουστούν τραγούδια «σταθμοί» του ελληνικού τραγουδιού από την δεκαετία του ‘90 (όπου ξεκίνησε το «μαζικό» ρεύμα των σύγχρονων τραγουδοποιών) μέχρι και σήμερα, από αγαπημένους καλλιτέχνες και συγκροτήματα. Ένα αφιέρωμα στα «διαμάντια» της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, που έχουν τραγουδηθεί απ’ όλους μας. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με αγαπημένα τραγούδια, καλλιτεχνών που άφησαν το «στίγμα» τους στο σύγχρονο έντεχνο τραγούδι (θα ακουστούν κομμάτια των: Χάρη & Πάνου Κατσιμίχα, Σωκράτη Μάλαμα, Αλκίνοου Ιωαννίδη, Χρήστου Θηβαίου, Μίλτου Πασχαλίδη, Νίκου Πορτοκάλογλου, Ορφέα Περίδη, Δημήτρη Ζερβουδάκη κ.α.) αλλά και νεότερων καλλιτεχνών (όπως: Γιάννη Χαρούλη, Νατάσσας Μποφίλιου, Απόστολου Ρίζου, Σταύρου Σιόλα κ.α.) για θα κορυφωθεί με έντεχνα - παραδοσιακά ακούσματα (όπως αυτά της τραγουδοποιΐας του Θανάση Παπακωνσταντίνου που έχουν ερμηνευτεί από τον ίδιο, το Σωκράτη Μάλαμα, τη Μελίνα Κανά, τη Μάρθα Φριτζήλα κ.α.). Δεν αποκλείεται (και φέτος) να υπάρξουν και κάποιες μικρές συμμετοχές - «εκπλήξεις» κατά τη διάρκεια της συναυλίας.

Το συγκρότημα  «ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ» αποτελείται από τους εξής τραγουδιστές και μουσικούς:

- Κλήμης Ρέμπελος (φωνή- κιθάρα) 
- Χριστιάνα Τσουμίτα (φωνή)
- Παντελής Πέτρου (μπάσο-φωνητικά)
- Κυριάκος Πέτρου (βιολί-φωνητικά)
- Αντώνης Σελεμίδης (πιάνο-φωνητικά)
- Πέτρος Δινάκης (ηλεκτρική κιθάρα)
            - Παύλος Νίκου (κλαρινέτο)
- Θωμάς Μυλωνάς (μπουζούκι)
- Νίκος Γεωργίου (τύμπανα-κρουστά)

-          Καλλιτεχνική Επιμέλεια Προγράμματος: Ηλίας Ιωαννίδης   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.