Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ραχήλ Μακρή: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση λειτουργίας του κολυμβητηρίου Φλώρινας



Από το έτος 2009, παραδόθηκε προς λειτουργία το κολυμβητήριο της Φλώρινας. Το όλο έργο, χρηματοδοτήθηκε  από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος και η επίβλεψη του έργου έγινε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας.
Ωστόσο λόγω οικονομικών και γραφειοκρατικών προβλημάτων χορήγησης της  άδειας λειτουργίας του, δεν αποδόθηκε στους κάτοικοι της Φλώρινας με αποτέλεσμα αυτοί να ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις σε όμορο νομό προκειμένου να αθληθούν.
Η Βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Ραχήλ Μακρή και Κοινοβουλευτική Υπεύθυνη των Ανεξάρτητων Ελλήνων της Δυτικής Μακεδονίας κατέθεσε την με Αρ. Πρωτ.:12019  ημερ.:18/6/13 ερώτηση  προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με την οποία τους καλεί να απαντήσουν σχετικά με το πρόβλημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της έκτασης του κολυμβητηρίου Φλωρίνης έτσι ώστε να βρεθεί οριστική λύση και να δοθεί το επίμαχο κολυμβητήριο προς χρήση.
Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή
Βουλής 4,10562 Αθήνα,Τηλ.:210 3706331, Φάξ,:210 3706531
25ης Μαρτίου 36. 50200 Πτολεμαΐδα, Τηλ.:2463020841,Φάξ.: 2463020842

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΜΑΚΡΗ ΡΑΧΗΛ
 Βουλευτής  Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ -  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς: Αγροτικής Ανάπτυξης
                                             Παιδείας, Θρησκευμάτων , Πολιτισμού και Αθλητισμού
ΘΕΜΑ: « Αδικαιολόγητη καθυστέρηση λειτουργίας κολυμβητηρίου Φλώρινας»
       Το έτος 2009, παραδόθηκε προς λειτουργία το κολυμβητήριο της Φλώρινας. Το όλο έργο, χρηματοδοτήθηκε  από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος και η επίβλεψη του έργου έγινε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας. Ωστόσο λόγω οικονομικών προβλημάτων και προβλημάτων που άπτονται της γραφειοκρατίας για την χορήγηση της  άδειας λειτουργίας του, δεν λειτούργησε ποτέ.
Αποτέλεσμα της μη λειτουργίας του κολυμβητηρίου είναι να μετακινούνται οι κάτοικοι της Φλώρινας σε όμορο νομό και συγκεκριμένα στην πόλη της Πτολεμαΐδας προκειμένου να αθληθούν.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στον ηλεκτρονικό τύπο ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, πρόκειται για μια υπόθεση με μεγάλη γραφειοκρατία, καθώς το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται το κολυμβητήριο ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει στις παρεμβάσεις που θέλει, ούτως ώστε να λειτουργήσει.
Επιπλέον έχει γίνει προσπάθεια από την Δημοτική Αρχή ώστε το κολυμβητήριο να μπει σε κάποιο πρόγραμμα για εξοικονόμηση ενέργειας, χωρίς όμως αποτέλεσμα λόγω του προβλήματος  του  ιδιοκτησιακού καθεστώτος.
Ο  νυν Δήμαρχος, ως Νομάρχης είχε χορηγήσει ποσό ύψους 400.000 ευρώ από τοπικούς πόρους για την περαίωση κάποιων αναγκαίων παρεμβάσεων, τα οποία όμως αφαίρεσε η Περιφέρεια.
Οι διαδικασίες όπως σημειώνει ο Δήμαρχος σήμερα βρίσκονται στο στάδιο υποβολής αιτήματος στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να παραχωρήσει την έκταση, που της ανήκει, ενώ θα ακολουθήσει και επαφή με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προκειμένου να παραχωρήσει και το δικό της μερίδιο, ώστε να προχωρήσουν οι παρεμβάσεις, αλλά και η διαδικασία της αδειοδότησης.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί: 
1.                  Σε ποιόν ανήκει ιδιοκτησιακά το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται το κολυμβητήριο της Φλώρινας;  
2.                  Εφόσον δεν είχαν επιλυθεί τα προβλήματα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της έκτασης  του κολυμβητηρίου Φλωρίνης, πως δόθηκε η άδεια και η χρηματοδότηση κατασκευής του κολυμβητηρίου;
3.                  Έχοντας περάσει τέσσερα χρόνια από την κατασκευή του κολυμβητηρίου, σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε και με ποιο χρονοδιάγραμμα προκειμένου να παραχωρηθούν οι εκτάσεις που ανήκουν  στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  και στην Γενική Γραμματείας Αθλητισμού ώστε να λειτουργήσει το κολυμβητήριο;

Αθήνα, 18/6 /13

Η ερωτώσα Βουλευτής,  
Μακρή Ραχήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.