Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Συνάντηση με τον Επίτροπο Ενέργειας



Μετά τη συνάντηση του Δημάρχου Αμυνταίου και Προέδρου του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων κ. Μάκη Ιωσηφίδη με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Ενέργειας κ. Γκίντερ Έτινγκερ, ξεκινάει η επεξεργασία προτάσεων για αποκαταστάσεις των λιγνιτικών περιοχών, αλλά και την υλοποίηση δράσεων και έργων για την επανεκκίνηση των τοπικών οικονομιών.

Κατά τη συνάντηση ο Δήμαρχος έθεσε στον Ευρωπαίο Επίτροπο το στόχο της υλοποίησης ενός πακέτου μέτρων που θα έχουν σαφή περιβαλλοντικό χαρακτήρα, ενώ σημαντική θα είναι και η αναπτυξιακή του διάσταση κυρίως με την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις λιγνιτικές περιοχές για τη διατήρηση του χαρακτήρα τους ως ενεργειακών πόλων.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Έτινγκερ ζήτησε από τον κ. Ιωσηφίδη να παρουσιάσει το πλέγμα προτάσεων για τις λιγνιτικές περιοχές μαζί με τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι έχει ξεκινήσει ένας ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος για τις αποκαταστάσεις του φυσικού περιβάλλοντος των λιγνιτικών περιοχών, αλλά και τη βιωσιμότητα των τοπικών κοινωνιών και στη μεταλιγνιτική περίοδο, που μπορεί να οδηγήσει στην απευθείας χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση συγκεκριμένων δράσεων και έργων υποδομής για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη των λιγνιτικών περιοχών.
Αμύνταιο, 27 Ιουνίου 2013


Γραφείο Τύπου
Δήμου Αμυνταίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.