Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης στη Φλώρινα



Τη Δευτέρα (17.02.2014) το πρωί στη Φλώρινα δύο (2) άγνωστοι άνδρες, προσποιούμενοι τους πλανόδιους πωλητές  (πώληση κλινοσκεπασμάτων) και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από το σπίτι 88χρονου ημεδαπού ένα τσαντάκι, το οποίο μεταξύ άλλων περιείχε και το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για τα ηλικιωμένα άτομα:
·                     Μη πείθεστε εύκολα με άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.
·                     Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
·                     Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
·                     Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).

Κοζάνη, 18 Φεβρουαρίου  2014
Δελτίο Τύπου Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.