Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Τοπικά προϊόντα, διατροφή, παραδοσιακές συνταγές»



Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου  το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μελίτης Φλώρινας, στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία-Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για τους Ενήλικες» και σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και τα 1ο  και 2ο Δημοτικά Σχολεία Φλώρινας διοργάνωσε ημερίδα με θέμα  «Τοπικά προϊόντα, διατροφή, παραδοσιακές συνταγές». Σκοπός της ημερίδας ήταν  η προβολή των τοπικών προϊόντων ,η ανάδειξη της διατροφικής τους αξίας, αλλά  και της σημασίας τους για την προστασία του περιβάλλοντος .

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο κ. Νότας Παναγιώτης, Προϊστάμενος  της Α/θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας. Αρχικά, ο κ. Νίκος Νάνης, Υπεύθυνος του ΚΠΕ Μελίτης, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τόνισε τη σημασία των δράσεων της Δια Βίου  Μάθησης για τους ενήλικες. Ο κ. Νίκος Νικολάου, Διευθυντής του 1ου  ΣΕΚ Φλώρινας, στην εισήγησή του με τίτλο «Τοπικά προϊόντα και περιβάλλον» ανέδειξε τη σημασία της κατανάλωσης  τοπικών προϊόντων για την προστασία του περιβάλλοντος. Η κ. Ζούμπου Έλενα, διαιτολόγος , αναφέρθηκε στη διατροφική αξία συγκεκριμένων τοπικών προϊόντων. Στη συνέχεια, η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Μελίτης τίμησε για την προσφορά του στο Κέντρο τον κ. Γιάννη Δαϊκόπουλο, πρώην Υπεύθυνο του ΚΠΕ Μελίτης και νυν Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας. Στην εισήγησή του, ο κ. Γιάννης Δαϊκόπουλος  αναφέρθηκε στη διατροφική αξία, αλλά και στο γαστρονομικό ενδιαφέρον των μανιταριών. Η κ. Κασίδου Στέλλα, Σχολική Σύμβουλος Α/θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, παρουσίασε  ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικά με τα τοπικά προϊόντα και τις παραδοσιακές συνταγές. Τέλος, η κ. Όλγα Μούσιου-Μυλωνά, Σχολική Σύμβουλος Α/θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, παρουσίασε  το βιβλίο «Βαλκανική κουζίνα» της Ιωάννας Πιτόσκα.
Ακολούθησαν εργαστήρια παρασκευής παραδοσιακών φαγητών  τα οποία μοιράστηκαν όλοι οι συμμετέχοντες, ενώ μέρος τους διατέθηκε στο Γηροκομείο Φλώρινας.
Η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Μελίτης θα ήθελε να ευχαριστήσει τους Διευθυντές των 1ου και 2ου  Δημοτικών Σχολείων Φλώρινας, κ. Μάντσιο και κ. Δαϊκόπουλο αντίστοιχα, για τη θερμή φιλοξενία της ημερίδας στους χώρους των σχολείων, τους εισηγητές για τις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τους και όλους τους συμμετέχοντες, που για μια ακόμη φορά και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας .
O Υπεύθυνος του ΚΠΕ Μελίτης
Νίκος Νάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.