Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Αρρυθμίες στην υγεία από τις κινητοποιήσεις φαρμακοποιών-ιατρών



Κλειστά παραμένουν την Δευτέρα και την Τρίτη τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, ενώ μέχρι την Τετάρτη που συνεδριάζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, δεν θα εκτελούν τις συνταγές του ΕΟΠΥΥ.
Οι φαρμακοποιοί ζητούν πλέον συγκεκριμένες ημερομηνίες πληρωμής, ώστε να σταματήσουν την άρση πίστωσης στους 9 εκατομμύρια ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Ανοιχτός στο διάλογο δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος ζήτησε από τους φαρμακοποιούς να αναστείλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις
Μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για υπερβάλλουσα συνδικαλιστική τακτική απέναντι στην κυβέρνηση, κάτι που βλάπτει τον κλάδο. «Πρόκειται», είπε «για αδιάλλακτη συμπεριφορά συνδικαλιστών», προσθέτοντας: «η κυβέρνηση δεν μπορεί να αφήσει τους ασθενείς χωρίς φάρμακα. Θα πάρουμε αποφάσεις που δεν είναι ευχάριστες και γι' αυτό δεν ευθύνομαι εγώ». Και συμπλήρωσε πως «οι φαρμακοποιοί πληρώνονται κατά προτεραιότητα».
Ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε ότι οι φαρμακοποιοί δεν έχουν λόγο να απεργούν, υπογραμμίζοντας: «εάν νομίζουν ότι μπορούν μονίμως και επί μακρόν να εκβιάζουν την κοινωνία, κάνουν λάθος. Για όσα ο νόμος δίνει δυνατότητα, η Πολιτεία έχει υποχρέωση να τα εφαρμόσει».
Οι εκπρόσωποι των Φαρμακοποιών θα επιδιώξουν κύκλο επαφών τόσο με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Δύσκολη θα είναι η εβδομάδα και για όσους έχουν ραντεβού με γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, αφού έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας. Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί.
Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.