Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Από εδώ θα προκύψουν οι απολύσεις των 2013 και 2014



Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον «Real fm», αναφέρθηκε κυριότερα στις προωθούμενες αλλαγές στο Δημόσιο - πρόγραμμα διαθεσιμότητας / κινητικότητας, απολύσεις -, στη συνεργασία του ΥΠ.Δ.Μ.&.Η.Δ. με τον ΟΟΣΑ, αλλά και σε θέματα φορολογίας, λέγοντας:

·                     Ως προς την ολοκλήρωση του πρώτου κύματος της κινητικότητας, το Υπουργείο έχει εκπληρώσει το προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
·                     Οι 4.000 απολύσεις ως το τέλος του έτους θα προέλθουν από την ΕΡΤ, από την ολοένα αυξανόμενη δεξαμενή των πειθαρχικών, από τις όποιες περικοπές προσωπικού από τις αμυντικές βιομηχανίες και από στοχευμένες παρεμβάσεις σε μικρά και μεσαία Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.  
·                     Οι απολύσεις του 2014 θα προέλθουν κατά ένα μέρος από τη "διαθεσιμότητα", από υπαλλήλους δηλαδή που δεν θα επανατοποθετηθούν, από την επιτάχυνση απονομής πειθαρχικής δικαιοσύνης και από τον περιορισμό σε μέγεθος Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, ως απόρροια αξιολόγησης όλων των ΝΠΙΔ. Δεν μπορεί να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος ΝΠΙΔ που λειτουργούν με περισσότερο προσωπικό από όσο χρειάζεται. 
·                     Δεν υπάρχει καμία υπαναχώρηση της κυβέρνησης ως προς τον αριθμό των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων που θα τεθούν σε "διαθεσιμότητα". Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ο αριθμός αυτός. 
·                     Δώσαμε στους δήμους τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε πρώτη φάση σε "εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα", ώστε να μετακινηθούν υπάλληλοι από δήμους με πλεονάζον προσωπικό σε δήμους όπου υπάρχουν κενά.
·                     Συνεργαζόμαστε με τον ΟΟΣΑ σε μία σύνθετη άσκηση, που έχει ως σκοπό τον εντοπισμό διοικητικών βαρών για τις επιχειρήσεις. Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα απαλλάξουν την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και ιδίως τον μικρό και μεσαίο επιχειρηματία από περιττά διοικητικά βάρη. Η δουλειά του ΟΟΣΑ θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο. Θα την αξιολογήσουμε και θα δούμε ποια από αυτά τα βάρη πρέπει να καταργήσουμε. 
·                     Από τη στιγμή που η Ελλάδα πιστοποιήσει πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013, μπορεί να ανοίξει συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Αυτή είναι απόφαση του Eurogroup. Είναι σημαντικό ότι αναγνωρίζεται από όλους πως η Ελλάδα πετυχαίνει τον κεντρικό στόχο επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος και ότι αυτό νομοτελειακά θα οδηγήσει στη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. 
·                     Στην Ελλάδα υπερφορολογούνται τα συνήθη υποζύγια, αυτοί δηλαδή που δεν έχουν τη δυνατότητα να φοροδιαφύγουν. Αυτή είναι η μεγάλη στρέβλωση. Τα φορολογικά έσοδά μας ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι χαμηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, όμως δεν τα πληρώνουν όλοι, αλλά κάποιοι.

Αναδημοσίευση από: http://www.epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.