Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Χωρίς γιατρούς ο Δήμος Πρεσπών



Ο Δήμος Πρεσπών δυστυχώς, για ακόμα μια φορά, αντιμετωπίζει το πρόβλημα της έλλειψης ιατρικής περίθαλψης. Ο χειμώνας είναι προ των πυλών, γεγονός που καθιστά τη μετακίνηση στα νοσοκομεία των γειτονικών πόλεων ιδιαίτερα δύσκολη, αλλά φαίνεται ως η μοναδική λύση στις παρούσες συνθήκες.

Το θέμα αυτό έχει προκύψει πολλές φορές κατά το παρελθόν και ο Δήμος καταβάλει συνεχώς προσπάθειες για την αντιμετώπισή του. Ο Δήμαρχος Πρεσπών Βασίλειος Τσέπας έχει επανειλημμένα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργό και Υφυπουργό Υγείας, λαμβάνοντας διαβεβαιώσεις πως, το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί άμεσα.
Παρόλα αυτά και περιμένοντας τα χιόνια, αλλά και πλήθος επισκεπτών, η Πρέσπα δεν έχει γιατρούς.
 Δήμαρχος Πρεσπών δήλωσε σχετικά:
«Με λυπεί ιδιαίτερα η κατάσταση αυτή και έχω κουραστεί να επαναλαμβάνω πως, είναι μια απαράδεκτη κατάσταση για ένα Δήμο της Ευρώπης, στον 21 αιώνα. Και μάλιστα για ένα Δήμο «στολίδι» και «πόλο έλξης», όπως συχνά περιγράφεται. Προσπαθούμε συνέχεια για την προβολή της περιοχής και την προσέλκυση τουρισμού. Όμως, όταν λείπουν τα βασικά, είναι δύσκολο να γίνουν τα υπόλοιπα. Τι να πούμε στους επισκέπτες; Ελάτε στην Πρέσπα, αλλά φροντίστε να μείνετε υγιείς και να μη χρειαστείτε γιατρούς; Όσο για τους κατοίκους, το έχω δηλώσει πολλές φορές. Πρέπει να αποδειχτεί εμπράκτως ότι, οι Πρεσπιώτες δεν είναι δεύτερης κατηγορίας πολίτες για την κυβέρνηση. Δικαιούνται και αξίζουν να έχουν τις βασικές υποδομές να ζουν αξιοπρεπώς, όπως αξιοπρεπώς εργάζονται και προσφέρουν, δίνοντας ζωή στη βορειοδυτική γωνιά της Ελλάδας.
Το θέμα αυτό, επισημάνθηκε όπως είδα και από πολίτες, στα τοπικά ΜΜΕ. Ζητούσαν μάλιστα την παραίτηση του Δημάρχου για να λυθεί το πρόβλημα.
Χαίρομαι ιδιαίτερα με την ύπαρξη ανήσυχων, ενεργών πολιτών. Το σωστό είναι, όλοι μαζί να διεκδικούμε λύσεις, για να έχουμε αποτελέσματα. Και δηλώνω πως, αν το πρόβλημα έλυνε η παραίτησή μου, θα είχα παραιτηθεί χθες.
Όμως καθημερινά προσπαθώ να πιέσω για να δοθούν λύσεις. Ελπίζω αυτή τη φορά, να πρόκειται για λύσεις διαρκείας».

Λαιμός, 25 Νοεμβρίου 2013
Δελτίο Τύπου Δήμου Πρεσπών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.