Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Δημιουργία Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης στο Αμύνταιο



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για τη Δημιουργία Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης στο Αμύνταιο 
Κυριακή 8/12/2013 στις 11.00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ – ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ – ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 θα αποτελέσουν κορυφαία πολιτική μάχη στη χώρα μας, κατά την οποία πρωτεργάτες θα πρέπει να είναι οι ενεργοί πολίτες. Μόνο με τον τρόπο αυτό είναι εφικτή μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες και τα συμφέροντα των δημοτών.
Στις εκλογές αυτές θα πρέπει νικητής να είναι ο λαός και οι δυνάμεις που αντιστέκονται στην πορεία της χώρας  στο μονόδρομο των μνημονίων, της υποταγής, του φόβου και της καταστροφής. Θα πρέπει όλοι μας να παλέψουμε με αξιοπρέπεια, ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση έτσι ώστε να ανατρέψουμε συσχετισμούς, προγνωστικά και σενάρια υποδούλωσης στα ξένα και ντόπια συμφέροντα:
ενάντια σε πρακτικές εγχώριων και ξένων επενδυτικών σχημάτων και κρατικοδίαιτων εργολάβων σαν αυτά των κ.κ. Φούχτελ, Μπόμπολα και άλλων οι οποίοι ορέγονται το δημόσιο πλούτο και τους φυσικούς πόρους του τόπου μας.
ενάντια σε λογικές που θέλουν τη Δυτική Μακεδονία Ειδική Οικονομική Ζώνη με μεροκάματα πείνας για το λαό και το φυσικό περιβάλλον του τόπου μας κολαστήριο για τους κατοίκους του.
ενάντια στο δημαρχοκεντρικό μοντέλο εξουσίας που «θέλει» έναν δήμαρχο απρόσιτο και «επιζητεί» πρόσωπα οικονομικά ισχυρά, για να επιβάλλουν τις αποφάσεις τους, με δημοτικούς σύμβουλους χωρίς άποψη και θέσεις και όλους μαζί  τους «εκλεκτούς» του τόπου μας, πιστούς σε λογικές ανάθεσης και τακτοποίησης ημετέρων και προσωπικών συμφερόντων.

ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας ζωντανής, δημοκρατικής, ενωτικής και αλληλέγγυας προς τους πολίτες, Δημοτικής Αρχής, η οποία θα αγωνίζεται συνεχώς για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της κοινωνικής φροντίδας προς τους συμπολίτες μας, σε συνεχή και αγωνιστική συνεργασία με όλους του δημοτικούς υπαλλήλους της, τους συλλογικούς φορείς του τόπου μας και κάθε δημότη ξεχωριστά. Πρωταρχικά μας ζητούμενα είναι η παραγωγική-κοινωνική ανασυγκρότηση, η αειφόρος ανάπτυξη και η συνεχής βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των συμπολιτών μας. Βασικά μας εργαλεία θα είναι ο φυσικός μας πλούτος (αέρας-νερό-λιγνίτες-ήλιος), η ανάδειξη  και αξιοποίηση των τοπικών μας προϊόντων, της τοπικής επιχειρηματικότητας καθώς και της φυσικής ομορφιάς του τόπου μας. Με διαφάνεια, αξιοκρατία, κοινωνική ευαισθησία και υπό καθεστώς συνεχούς κοινωνικού ελέγχου, θα εργασθούμε για:
τη συμμετοχή του πολίτη στο σχεδιασμό και την υλοποίηση όλων των κρίσιμων αποφάσεων που τον αφορούν, με διεξαγωγή δημοψηφισμάτων και συνελεύσεων των δημοτών (άμεση δημοκρατία).
συμμετοχικούς προϋπολογισμούς, ώστε η εύρεση και η κατανομή των πόρων του Δήμου να γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη των πολιτών.
διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση, καθαρούς πλειοδοτικούς και μειοδοτικούς διαγωνισμούς.
δημοκρατικό προγραμματισμό του ταμειακού προϋπολογισμού, θεσμοθέτηση Επιτροπών Κοινωνικού Ελέγχου.
παραγωγικές Δημοτικές Επιχειρήσεις, αγροτοκτηνοτροφικές ομάδες παραγωγών, εταιρίες λαϊκής βάσης για τη διαχείριση ενέργειας και φυσικού πλούτου, μεταποίηση από συνεταιριστικές επιχειρήσεις.
ενίσχυση της υγιούς τοπικής επιχειρηματικότητας, χτύπημα της εισφορο-φοροδιαφυγής.
έργα υποδομής με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους πολίτες και την κάλυψη των αναγκών τους.
λειτουργία κοινωνικών παντοπωλείων – ιατρείων – φαρμακείων – φροντιστηρίων-συσσιτίων.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλες τις συλλογικότητες και τα κινήματα της περιοχής, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τους αγρότες, τους νέους, τις γυναίκες, τους επιστήμονες και κάθε ενεργό πολίτη να συμμετάσχουν ενεργά στη συν-διαμόρφωση της Κίνησης Πολιτών. Όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε προοπτική και ελπίδα στους ανθρώπους του τόπου μας και να σταθούμε αλληλέγγυοι απέναντι στη βαρβαρότητα των μνημονίων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Οργάνωση Μελών ΣΥ.ΡΙΖ.Α. περιοχής Αμυνταίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.