Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Σύμπραξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας με το Δήμο Dobele της Λετονίας



Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας συμμετέχει ως συντονιστικό ίδρυμα σε Σύμπραξη Comenius Regio με το Τμήμα Εκπαίδευσης του Δήμου Dobele της Λετονίας από τον Αύγουστο του 2013 μέχρι τον Ιούλιο του 2015.
Η σύμπραξη έχει τίτλο: «Visual arts, creativity and intercultural education based on local artistic repository» και στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις συνεργαζόμενες περιοχές, μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών και την υιοθέτηση καινοτόμων και καλών πρακτικών, για την ανάδειξη και ενσωμάτωση της τοπικής καλλιτεχνικής κληρονομιάς στο Πρόγραμμα Σπουδών του Δημοτικού Σχολείου. Από τη 2η Εκπαιδευτική Περιφέρεια Π. Ε. Φλώρινας (Αμύνταιο) στη Σύμπραξη συμμετέχουν εκπαιδευτικοί από τα Δημοτικά Σχολεία Λεχόβου, Αετού, Ξινού Νερού, Αγίου Παντελεήμονα, Λεβαίας, Φιλώτα και 3ο Αμυνταίου.
Στα πλαίσια του προγράμματος, η ενδεκαμελής λετονική αποστολή επισκέφτηκε την περιοχή του Αμυνταίου την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013. Για την άψογη φιλοξενία των εταίρων θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω τον Δήμο Αμυνταίου, την Ε.Α.Σ. Αμυνταίου, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμυνταίου, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Παντελεήμονα και τους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων Αετού, Ξινού Νερού και Αγίου Παντελεήμονα. Με τη δική τους βοήθεια η παραμονή των εταίρων ήταν απόλυτα επιτυχής σε εκπαιδευτικό, πολιτισμικό και περιηγητικό επίπεδο.

Στέλλα Κασίδου
Σχολική Σύμβουλος
2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π. Ε. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.