Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Όλη η αλήθεια για τους εργαζόμενους στα αρχαία



Με μία απίστευτου θράσους ανακοίνωση οι πολιτικοί μας αντίπαλοι μιλούν για το διαγωνισμό που αφορά τις αρχαιολογικές ανασκαφές Εκτός από τα γνωστά συνθηματάκια προηγούμενων δεκαετιών, όπως «σταματά ο εμπαιγμός του ψηφοφόρου» και «μπαίνει φραγμός στο όργιο υποσχέσεων για πρόσληψη στα αρχαία», ο κ. Θεοδωρίδης μπαίνει στον κόπο να πάρει θέση για το θέμα.

Μας εντυπωσιάζει, γιατί είναι το πρώτο θέμα που παίρνει θέση. Συνήθως αρκείται σε καταγγελίες και κραυγές.
Η θέση που πήρε για αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα είναι «οι προσλήψεις να γίνουν με κριτήριο την εντοπιότητα, ώστε να δουλέψουν όλοι οι άνεργοι από το Δήμο μας».
Για κάποιον ξένο στην περιοχή αυτό δεν μοιάζει περίεργο. Είναι λογικό ένας υποψήφιος να στηρίζει τον τόπο του. Όμως όλοι εμείς γνωρίζουμε ότι οι αρχαιολογικές ανασκαφές ξεκίνησαν το 2009, όταν ήταν Δήμαρχος Αμυνταίου ο κ. Θεοδωρίδης και Δήμαρχος Αετού ο υποψήφιος του συνδυασμού του κ. Αναστασιάδης. Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα:
- Γιατί τότε οι δύο αυτοί πρώην Δήμαρχοι δεν είχαν αυτή τη θέση;
- Γιατί ανέχονταν να δουλεύουν εργαζόμενοι από το Νομό Κοζάνης στις αρχαιολογικές ανασκαφές που γίνονταν στην περιοχή μας;
- Γιατί δεν έκαναν τίποτε για να αλλάξουν την κατάσταση και να προληφθούν εργαζόμενοι από την περιοχή μας;
Προφανώς περίμεναν τον Μάκη Ιωσηφίδη, που ανέλαβε Δήμαρχος Αμυνταίου το 2011 και την ίδια χρονιά ήρθε σε ρήξη με το κατεστημένο και άλλαξε την κατάσταση. Από τη χρονιά που ο Μάκης Ιωσηφίδης έγινε Δήμαρχος οι εργαζόμενοι στις ανασκαφές είναι από το Δήμο μας. Μέχρι τότε οι κ. Θεοδωρίδης και Αναστασιάδης σφύριζαν αδιάφορα.
Αλλά όταν η ιδιωτική εταιρία που έσπασε το κατεστημένο των Κοζανιτών εργαζομένων στις ανασκαφές ανέλαβε το έργο με μοναδικό κριτήριο οι εργαζόμενοι να είναι από το Δήμο Αμυνταίου, αντί να παραδεχτούν ότι έγινε κάτι για το καλό του τόπου προχώρησαν σε λυσσαλέα επίθεση εναντίον της εταιρίας και του Μάκη Ιωσηφίδη. Καταγγελίες, κοντραμπάντα με συνδικαλιστές του διπλανού Νομού, Εργατικά Κέντρα, ΠΑΜΕ, πόλεμος λάσπης…
Οι εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές γνωρίζουν, όπως γνωρίζει και ο κόσμος του Δήμου Αμυνταίου ποιος άλλαξε την κατάσταση και δουλεύουν εκατοντάδες συμπολίτες μας στις αρχαιολογικές ανασκαφές.
Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι:
·                     όταν ήταν Δήμαρχοι ήταν ανίκανοι να επιβάλουν την εντοπιότητα, εμείς την επιβάλλαμε,
·                     όταν ήταν αντιπολίτευση και πήραμε την αρχαιολογία ήταν επικίνδυνοι για τον τόπο γιατί πολέμησαν με λύσσα το καλό των εργαζομένων, εμείς αντισταθήκαμε και τα καταφέραμε,
·                     τώρα στην προεκλογική περίοδο είναι απλώς λασπολόγοι!

Συνιστούμε στον κ. Θεοδωρίδη αντί να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τους άνεργους της περιοχής μας να προσλάβει εργαζόμενους από το Δήμο μας στα έργα που υλοποιεί ως εργολάβος στη ΔΕΗ και να αντικαταστήσει τους εργαζόμενους που έχει από το Νομό Κοζάνης. Επίσης, του συνιστούμε να τους πληρώνει με τα ημερομίσθια που πληρώνουν αυτοί τους οποίους κατηγορεί και όχι με 19€ ημερησίως!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.