Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Επιτυχημένη επιστημονική ημερίδα για τη ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας) από το Διεπιστημονικό Κέντρο ΗπείρουΜε επιτυχία διεξήχθη από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου η επιστημονική ημερίδα για τη ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας). Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ο κ. Γεράσιμος Κολαΐτης, αναπλ. Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής και Διευθυντής της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία", αναφέρθηκε στη Διαγνωστική Ταξινόμηση και Αξιολόγηση παιδιών και εφήβων με ΔΕΠΥ. Στη συνέχεια η κα. Τέρψη Κόρπα, παιδοψυχίατρος και Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης ΔΕΠΥ, ανέλυσε τις σύγχρονες προσεγγίσεις στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της ΔΕΠΥ. Η λογοθεραπεύτρια κα. Σταυρούλα Μπέλλα αναφέρθηκε στα προβλήματα λόγου και ομιλίας σε παιδιά με ΔΕΠΥ και Μαθησιακές Δυσκολίες ενώ, τέλος, την ημερίδα έκλεισε με την εισήγησή της για  τη συννοσηρότητα της ΔΕΠΥ και των Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) η κα. Ελένη Λιβανίου, Εκπαιδευτική Ψυχολόγος, συνεργάτιδα του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Δυσλεξίας.
Η επιστημονική ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ειδικών σχετικά με θέματα που αφορούν το παιδί και την ομαλή του πορεία στο σχολείο. Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η διεξαγωγή επιστημονικής ημερίδας με θέμα τις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες, στις 31 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως το Διεπιστημονικό Κέντρου Ηπείρου δραστηριοποιείται στα Ιωάννινα, παρέχοντας υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Ψυχολογικής Στήριξης και Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων.

ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ
Κερκύρας 5 - ΤΚ: 453 32 - Ιωάννινα
Τηλέφωνα2651067320 & 6986180630
email: diepistimoniko.kentro@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.