Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ποια κυβέρνηση έχει ανάγκη ο λαός;


Εργατοϋπάλληλοι. Αυτοαπασχολούμενοι. Μικρομεσαίοι αγρότες. Άνεργοι. Νέοι και νέες.
Στη συζήτηση που γίνεται, για το τι κυβέρνηση χρειάζεται ο τόπος, το ΚΚΕ θέλει να επαναλάβει για μια ακόμα φορά:
Η μόνη κυβέρνηση που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, οριστικά και μόνιμα, η κυβέρνηση που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, είναι μόνο αυτή με το λαό στην εξουσία. Αυτή θα προχωρήσει σε μονομερή διαγραφή του χρέους, στην ανατροπή - καταγγελία των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης.
Θα βγάλει την Ελλάδα από τα δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, θα κάνει το λαό μοναδικό αφεντικό του πλούτου που παράγει. Αυτές τις προϋποθέσεις δεν τις θέλει και δεν τις διακηρύσσει, ούτε φραστικά, κανένα άλλο κόμμα. Ούτε αυτά που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ούτε αυτά που ετοιμάζονται στα βήματα των προηγούμενων, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στην εργατική τάξη και στους αυτοαπασχολούμενους, στους φτωχούς και μεσαίους αγρότες, στη νεολαία, αξίζει μόνο η κυβέρνηση που περιέχει η πολιτική πρόταση και το πρόγραμμα του ΚΚΕ.
Η Ελλάδα έχει τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες, παρά τη ληστεία των μονοπωλίων. Διαθέτει πλούσιες πλουτοπαραγωγικές πηγές, - επίγειο, ορυκτό και υποθαλάσσιο πλούτο, - και έμπειρο εργατικό, τεχνικό και επιστημονικό δυναμικό. Αυτές τις δυνατότητες ο καπιταλισμός τις καταστρέφει ή τις κρατά ατροφικές, αναξιοποίητες.
Η κυβέρνηση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας
>>> Θα κάνει λαϊκή περιουσία τη σημερινή ιδιοκτησία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των εκμεταλλευτών του λαού.
>>> Θα προωθήσει τον παραγωγικό συνεταιρισμό των μικρομεσαίων επαγγελματιών και αγροτών.
>>> Θα καταργήσει τους αντεργατικούς και αντιασφαλιστικούς νόμους, τη φοροληστεία, όλα τα χαράτσια.
>>> Μπροστά στη χρεοκοπία, θα οργανώσει και θα εξασφαλίσει την επιβίωση του λαού.
Με αυτήν την διακυβέρνηση και εξουσία, ο εργαζόμενος λαός, θα οργανώσει την ανάπτυξη με στόχο τη λαϊκή ευημερία. Δεν θα φοβάται ότι θα μείνει φτωχός, πεινασμένος, άνεργος.
Με αυτήν την διακυβέρνηση και εξουσία, ο εργαζόμενος λαός θα αποφασίζει την κατανομή και διανομή του πλούτου που παράγει, ανάλογα με τις ανάγκες.
Μέσω του κεντρικού σχεδιασμού, σε πανεθνικό επίπεδο, θα καταργηθούν οι περιφερειακές ανισότητες.
Με αυτήν την διακυβέρνηση και εξουσία ο εργαζόμενος λαός θα σχεδιάζει από κοινού, θα αποφασίζει, θα υλοποιεί και θα ελέγχει την πορεία της ανάπτυξης. Αυτός ο δρόμος θα απογειώσει τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας.
Μέσω της κοινωνικοποίησης της παραγωγής και του κεντρικού σχεδιασμού, θα εξασφαλιστεί:
** Δουλιά για όλους με ανάπτυξη της βιομηχανίας. Θα αναπτυχθούν νέοι τομείς και κλάδοι στην ενέργεια, στην κλωστοϋφαντουργία-ιματισμό, στον ορυκτό πλούτο, στον τουρισμό, στις κατασκευές υποδομών και κτιρίων για λαϊκή στέγη. Η ανεργία θα εξαλειφτεί. Η τεχνολογία θα αξιοποιηθεί για την ευημερία του λαού.
** Διατροφική επάρκεια για όλο το λαό με ανάπτυξη της εγχώριας κτηνοτροφίας, της αγροτικής παραγωγής των σιτηρών, των οπωροκηπευτικών και οσπρίων, των εσπεριδοειδών και του λαδιού, των αμπελιών,  των ζωοτροφών, της αλιείας, κλπ. Μέσω του κρατικού εμπορίου θα φτάνουν παντού φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα. – Κατάργηση των εισαγωγών προϊόντων από άλλες χώρες, τα οποία παράγονται σε μεγάλη ποσότητα και ποιότητα στην Ελλάδα.
** Δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.
** Μόρφωση για όλους. Αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού, της έρευνας και τεχνολογίας.
** Φροντίδα των παιδιών με κρατικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά. – Κοινωνικές υποδομές και εγκαταστάσεις, δωρεάν, για παιδιά, ηλικιωμένους, χρόνια πάσχοντες, άτομα με ειδικές ανάγκες, που θα διευκολύνουν ιδιαίτερα τις γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών. – Αθλητισμός, πολιτισμός, διακοπές για όλους με οργανωμένες υποδομές.   
** Φτηνή και ποιοτική λαϊκή στέγη.
** Η κυβέρνηση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας θα πρωτοστατήσει για διεθνείς οικονομικές σχέσεις με κριτήριο το αμοιβαίο όφελος των λαών.
Μια τέτοια εξουσία μπορεί να αντιμετωπίσει, τόσο τον εσωτερικό ταξικό αντίπαλό, -  τους εχθρούς και εκμεταλλευτές του λαού που θα χάσουν τα προνόμια τους, - όσο και τις εξωτερικές απειλές. Αυτή η κυβέρνηση θα στηρίζεται στον εργατικό - λαϊκό έλεγχο, από τα κάτω προς τα πάνω, με βουλευτές που θα εκλέγονται και θα ανακαλούνται από κάθε παραγωγική μονάδα, από τους συνεταιρισμένους παραγωγούς, τους νέους και τις νέες. Αυτήν την κυβέρνηση θα την αναδείξει ο λαός, θα είναι αποτέλεσμα συνειδητής επιλογής του και ρήξης με την εξουσία των μονοπωλίων, μέσα από λαϊκές  μαζικές μαχητικές κινητοποιήσεις, με την ενεργό συμμετοχή του και δράση. Δεν θα αναθέσει σε κάποιους να του λύσουν τα προβλήματα, αλλά ο ίδιος θα αναλάβει την εξουσία.
Σ’ αυτήν την διακυβέρνηση το ΚΚΕ θα αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με το λαό.
Σήμερα, τώρα, πρέπει να συγκεντρώνονται οι δυνάμεις που έχουν αυτόν τον στόχο και με τις εκλογές της 17ης Ιούνη με ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή και στο λαό.
Καλούμε το λαό να σκεφτεί:
Η λεγόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα. Αφήνει ανέπαφη την εξουσία των μονοπωλίων και αλυσοδεμένη τη χώρα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, στη ρότα του ευρωμονόδρομου και των ιμπεριαλιστικών συμφωνιών, του ΝΑΤΟ. Αφήνει τους εργαζόμενους στο έλεος των δανειστών, χρεοκοπημένους, να συνεχίσουν να πληρώνουν τα δάνεια της πλουτοκρατίας, αφού ούτε το χρέος θα διαγράψει, αλλά μόνο κάποιο «επαχθές» μέρος, όπως λέει. Γι’ αυτό τέτοια κυβέρνηση θέλει και στηρίζει τμήμα της άρχουσας τάξης, που εκφράζεται από διάφορους παράγοντες και ΜΜΕ, γι’ αυτό στο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν από τώρα πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και γνωστοί εργατοπατέρες. Όλοι αυτοί που οδήγησαν στην κρίση, στα μνημόνια, που ψήφισαν εκατοντάδες αντιλαϊκούς νόμους και μέτρα, χρόνια τώρα. Ο λαός δεν πρέπει να ξεγελαστεί για ακόμα μια φορά. Οι κεντροδεξιές κυβερνήσεις της ΝΔ, αλλά και αυτές του ΠΑΣΟΚ, υπηρετούν το σάπιο σύστημα. Οι κεντροαριστερές - αριστερές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν το ίδιο και, με προπέτασμα την αριστερή διαχείριση, θέλουν να το ξελασπώσουν. Δεν δίνουν ούτε άμεσες λύσεις στο λαό, ούτε προοπτική. Ούτε θέλουν, ούτε μπορούν. Γι’ αυτό το ΚΚΕ δεν πρόκειται, σε καμιά περίπτωση, να συμμετέχει. Σύντομα θα επιβεβαιωθεί (όπως επιβεβαιώθηκε σε όλα όσα έχει πει τα τελευταία χρόνια). Όμως, δεν πρέπει να χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει να μην παγιδευτεί ο λαός. Να παλέψει για τη δική του εξουσία και διακυβέρνηση και σ’ αυτήν το ΚΚΕ θα παίξει πρωτοπόρο ρόλο. Οι κυβερνήσεις δεν γίνονται για μικροζητήματα. Καθορίζουν το παρόν και το μέλλον του λαού. Τα εκατομμύρια των πολιτών, που εγκατέλειψαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δεν πρέπει να επανακάμψουν σε αυτά τα κόμματα, γιατί, ούτε αλλάζουν, ούτε διορθώνονται. Να μην εναποθέσουν ελπίδες σ’ ένα νέο ΠΑΣΟΚ του 2009, που συγκροτεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές οι επιλογές θα οδηγήσουν σε ήττα το λαϊκό κίνημα.
Καλούμε ιδιαίτερα τους αριστερούς, τους ριζοσπάστες να σκεφτούν. Να μη γυρίσουν πίσω πιστεύοντας το ΣΥΡΙΖΑ. Τους καλούμε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να μείνει όρθιος ο λαός. Δυνατός, οργανωμένος, με ιδανικά και αξίες, για να περάσει σε αντεπίθεση απέναντι στις κυβερνήσεις που ετοιμάζουν, απέναντι στην εξουσία των μονοπωλίων.     
Ν.Ε. ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.