Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Μεγάλη η συμμετοχή των δημοτών και των συλλόγων στην πρόσκληση του Δήμου Ορεστίδος. Αλλαγή νοοτροπίας με ενεργούς και συμμετοχικούς πολίτες για ένα καθαρό περιβάλλον


Θερμή ήταν η ανταπόκριση δημοτών και συλλόγων στο κάλεσμα του Δήμου Ορεστίδος να αφιερώσουν μια ημέρα για το περιβάλλον  συμμετέχοντας ενεργά στις δράσεις που διοργανώθηκαν την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Μέσα από ομάδες εθελοντών που συστάθηκαν αυθόρμητα με την υποκίνηση αλλά και την υποστήριξη του Δήμου Ορεστίδος, ο οποίος διέθεσε όλα τα απαραίτητα υλικά, αποδείχθηκε η αναγκαιότητα των πολιτών να έχουν σημαντικό ρόλο στον εξωραϊσμό της δικιάς τους γειτονιάς.

Μικροί και μεγάλοι από το πρωί της Κυριακής προέβησαν σε καθαρισμό, αποκατάσταση υλικών φθορών και περιποίηση του περιβάλλοντος σε διάφορα σημεία της πόλης του Άργους Ορεστικού αλλά και οικισμών του Δήμου Ορεστίδος.
Περιοχές όπως το «Δασάκι», το «Γήπεδο τέννις στο Αθλητικό Κέντρο», «Ο περιβάλλων χώρος του 1ου Δημοτικού Σχολείου», το «Πάρκο Πατσιούρας», το «Βοηθητικό γήπεδο» το «Τσιφλίκι», το «Τζαμί», το «Νέο Πάρκο», η «Κρεμαστή» του Άργους Ορεστικού αλλά και η Ασπροκκλησιά, το Αμπελοχώρι, η Μηλίτσα, οι Αμπελόκηποι, ο Βράχος και το Νόστιμο ανακαινίστηκαν με προσωπική εργασία των ίδιων των δημοτών, οι οποίοι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τα άμεσα, ορατά αποτελέσματα της προσπάθειας τους εξέφρασαν την επιθυμία για συνέχιση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.