Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

9η Διεθνής Ανταλλαγή Νέων στην Πρέσπα



40 νέοι από την Ελλάδα, την Αλβανία, την Ιταλία, την Κύπρο, το Μαυροβούνιο, την πΓΔΜ, τη Σερβία και την Τουρκία έφτασαν την Πέμπτη το βράδυ στην Πρέσπα, για ένα δεκαήμερο δημιουργικής συνύπαρξης και διαλόγου με τίτλο «Η νεολαία δρα ενάντια στη Φτώχεια».
Το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών (CTP), με έδρα το Λαιμό του Δήμου Πρεσπών διοργανώνει φέτος για 9η φορά μια διεθνή ανταλλαγή νέων στο πλαίσιο του προγράμματος της Ε.Ε. ‘Νέα Γενιά σε Δράση, δράση 3.1.1 και σε συνεργασία με το Δήμο Πρεσπών.
Το θέμα σχετίζεται με τη φτώχεια και την περιθωριοποίηση, που είναι και προτεραιότητα του προγράμματος ‘Νέα Γενιά σε Δράση’ για το 2012 και έχει ως στόχο την ενεργοποίηση των νέων για να δράσουν ενάντια στη φτώχεια στις τοπικές τους κοινωνίες.
Η δράση βασίζεται σε δημιουργικές μεθοδολογίες και δραστηριότητες που θα ενισχύσουν την αυτο-έκφραση μέσα από την τέχνη, την πληροφορική και τη συζήτηση.
Η κεντρική εκδήλωση της ανταλλαγής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου, 12.00 – 14.00 στη Φλώρινα, στην πλατεία Γ.Μόδη, σε συνεργασία με το Δήμο Φλώρινας.
Μέσα από εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, μουσική, θεατρική δράση, flash mob, on-line επικοινωνία με νέους σε άλλες χώρες μέσω facebook και blog, οι νέοι συμμετέχοντες θα εκφράσουν τις ανησυχίες, τις σκέψεις και προτάσεις τους για μια πιο ευαισθητοποιημένη κοινωνία.
Για περισσότερα δείτε
«Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η
παρούσα δημοσίευση [ανακοίνωση] δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν
ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.»
Ευχαριστούμε:
το Δήμο Πρεσπών
το Δήμο Φλώρινας
το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Φλώρινας
το Βιβλιοπωλείο ‘Η Γωνία’, Φλώρινα
το κατάστημα ‘Η Δημιουργία’, Φλώρινα
το καφεκοπτείο ‘Μουντούσης’, Φλώρινα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.