Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Το Ετήσιο Μνημόσυνο στο Καστανόφυτο



Με επισημότητα εορτάστηκε και φέτος η επέτειος των 107 χρόνων από τη μάχη των κατοίκων του Καστανοφύτου και των Μακεδονομάχων κατά των Βουλγάρων και των Τούρκων το έτος 1906.

Έτσι, το πρωί της Κυριακής 26 Μαΐου 2013, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Θεοτόκου Καστανοφύτου και ακολούθησε δέηση στο άγαλμα του Αντώνη Βλαχάκη (καπετάν Λίτσα), ενώ το ιστορικό της ημέρας ανέλυσε σε μια σύντομη ομιλία η δασκάλα, συγγραφέας και πρώην γραμματέας του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, κα Σόνια Ευθυμιάδου-Παπασταύρου, προκαλώντας συγκίνηση στους παρευρισκομένους.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των δημοσίων, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών καθώς και εκπροσώπους συλλόγων, σωματείων αποστράτων, θυμάτων πολέμου και της τοπικής κοινότητας.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, η βουλευτής ΝΔ Νομού Καστοριάς, κα Μαρία Αντωνίου, εκπρόσωπος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Καστοριάς, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Φιλώτας Ταλίδης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Άργους Ορεστικού, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, κ. Δημήτρης Στεργίου οι Διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, πρόεδροι Συλλόγων και Σωματείων καθώς και πολλοί κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παράθεση δεξίωσης στον αύλειο χώρο του Κοινοτικού Καταστήματος με τους παρευρισκομένους να έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά εδέσματα που με μεγάλη προθυμία έφτιαξαν οι γυναίκες του χωριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.