Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης και άλλα έργα στη Λεβαία



Τα έργα που κατασκευάζονται στην Τοπική Κοινότητα Λεβαίας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης, μαζί με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Γιάννη Πασχαλίδη.

Το σημαντικότερο έργο που κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή στη Λεβαία είναι η αντικατάσταση όλου του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης και η εγκατάσταση νέου δικτύου στις επεκτάσεις του οικισμού. Μέσω του έργου εγκαθίστανται 19.000 μέτρα αγωγών ύδρευσης διαφόρων διατομών, κατασκευάζονται φρεάτια και τοποθετούνται 550 παροχές συνδέσεις μέχρι τα όρια των ιδιοκτησιών των δικαιούχων. Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.400.000 €, ενώ είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για μία μεγάλη παρέμβαση που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετωπίζει η Τοπική Κοινότητα Λεβαίας. Σε ότι αφορά στην πορεία υλοποίησης του έργου αυτό βρίσκεται στο 60% περίπου, ενώ οι καθυστερήσεις στην υλοποίησή του οφείλονται στην παλαιότητα και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αναλυτικά σχέδια του υφιστάμενου δικτύου.
Εκτός από το μεγάλο έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το έργο κατασκευής κρασπέδων γύρω από το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Λεβαίας, μέσω του οποίου γίνεται και γήπεδο βόλεϊ στην αυλή του σχολείου. Το συγκεκριμένο έργο, που βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης, συμβάλει στην ασφάλεια των μαθητών και στη βελτίωση της αισθητικής του χώρου.
Τον εθελοντισμό και την αγάπη των κατοίκων για το χωριό τους τόνισε ο Δήμαρχος στο έργο κατασκευής μόνιμης εξέδρας εκδηλώσεων στην πλατεία του χωριού, που προχωράει με γρήγορους ρυθμούς χάρη στη συνεισφορά των κατοίκων, προκειμένου οι φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις να πραγματοποιηθούν στη νέα μόνιμη εξέδρα.

Αμύνταιο, 2 Ιουλίου 2013

Γραφείο Τύπου
Δήμου Αμυνταίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.