Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Στοιχεία Συλλόγων που συμμετέχουν στα Πολιτιστικά Δρώμενα του Δήμου Φλώρινας- Αμύντας Σκοπιάς Φλώρινας



Π.Μ.Α. Σύλλογος "Αμύντας Σκοπιάς Φλώρινας": Σάββατο 24 Αυγούτου 2013, Τόπος: Πλατεία Ηρώων, Ώρα: 22:00
Λίγα λόγια για το Σύλλογο:

To 1928, στο χωρίο της Σκοπιάς, δημιουργείται ο Σύλλογος «Αμύνας Άνω Νεβολιάνης». Στην μακρόχρονη πορεία του, άλλαξε 4 φορές την ονομασία του, ώσπου το 2000 ονομάστηκε ξανά  «ΑΜΥΝΤΑΣ» και συνεχίζει την δράση του μέχρι σήμερα με αυτήν την ονομασία.
Οι στόχοι του Συλλόγου ποικίλουν, Βασικότεροι όμως είναι η ψυχαγωγία όλων των μελών του, η καταγραφή και η διάσωση των ζωντανών στοιχείων της εθνικής και λαϊκής μας παράδοσης, η ανύψωση του πολιτιστικού επίπεδου των συγχωριανών μας και ο εξωραϊσμός του χωριού. Η επιμόρφωση και εκπαίδευση των κατοίκων όσον αφορά την παράδοση και η ανάγκη να τους εμφυσήσουμε την αγάπη για τον τόπο μας, είναι επίσης από τις βασικότερες επιδιώξεις. Τέλος, θέλαμε και ακόμη θέλουμε, να ευαισθητοποιήσουμε τους συγχωριανούς και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος με διάφορες εκδηλώσεις και ενέργειες.
Στην διάρκεια των χρόνων καταφέραμε να ευαισθητοποιήσουμε τους συγχωριανούς και ιδίως την νεολαία και δημιουργήσαμε ένα χορευτικό τμήμα που συμμετέχει σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, παρουσιάζοντας τοπικούς χορούς. Το συγκρότημα μας, φοράει την ομορφότερη παραδοσιακή στολή, η οποία διακρίθηκε παλαιότερα σε διαγωνισμό, με βραβείο την αποτύπωση της το 1939 σε χαρτονόμισμα των 1000 δραχμών.
Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν καταφέραμε να αποκτήσουμε την δική μας στέγη, παρά τις έντονες προσπάθειες που κάναμε να μας παραχωρηθεί το παλιό κτίριο του Δημοτικού Σχολείου της Σκοπιάς. Η μελέτη υπάρχει και περιμένουμε τις ενέργειες του Δήμου μας για να γ'ινει το όνερό μας πραγματικότητα. Παρόλα αυτά, σκεφτόμαστε με αισιοδοξία το μέλλον και ελπίζουμε πως θα καταφέρουμε όλους τους στόχους μας και πάνω από όλα να διατηρήσουμε την πλούσια παράδοση μας.
Σήμερα, ο Σύλλογος στεγάζεται στο κτίριο της κοινότητας, που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Φλώρινας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.