Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του έργου της τηλεθέρμανσηςΠραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του έργου της Τηλεθέρμανσης την Τετάρτη 07 Μαΐου 2014 πίσω από τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας και Προέδρου της ΔΕΥΑΦ κ. Βοσκόπουλου Ιωάννη.

Τον αγιασμό του έργου τέλεσε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας κ. κ. Θεόκλητος, ενώ παραβρέθηκαν οι κ.κ. Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευαγγέλου Χρήστος, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φλώρινας, εκπρόσωπος του Στρατού, ο Διευθυντης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας κ. Παληογιάννης Δημήτριος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Μιαούλης Ιωάννης, η Διευθύντρια της ΔΕΥΑΦ κ. Αβραμοπούλου Ερμιόνη, εκπρόσωπος της κοινοπραξίας που εκτελεί το έργο, οι υπεργολάβοι που έχουν αναλάβει την εκτέλεση του έργου κ. Σαρακίνης Κώστας & Δήμου Δημήτριος, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και πολίτες.
Με τη λήξη του αγιασμού ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης ευχήθηκε ο Θεός να ευλογήσει αισίως τα έργα και να τα τελειώσει σύντομα. Απευθυνόμενος στο Δήμαρχο είπε: «Τα έργα που αρχίζετε σήμερα είναι ωφέλιμα για όλη την ακριτική πόλη μας. Όπως εσείς τα αρχίσατε, ευχόμαστε και να τα τελειώσετε». Επίσης, ευχήθηκε καλή δύναμη και καλό κουράγιο σε όλους, να είναι όλοι ευλογημένοι και τα έργα να ολοκληρωθούν χωρίς δυσκολίες και κινδύνους για το καλό της Φλώρινας.
Αμέσως μετά ο κ. Βοσκόπουλος Ιωάννης, Δήμαρχος Φλώρινας & Πρόεδρος της ΔΕΥΑΦ είπε:
«Ευχαριστώ όλους όσους είναι παρόντες στα εγκαίνια και την έναρξη του έργου. Είναι ένα σημαντικό έργο για την πόλη της Φλώρινας και σκοπός μας είναι η επέκτασή του και σε διπλανά χωριά, κοντά στην πόλη της Φλώρινας. Ήδη έχουμε καταθέσει τη μελέτη της Τηλεθέρμανσης της Μελίτης, για να ξεκινήσει και εκεί. Για τα υπόλοιπα χωριά κάνουμε διάφορες σκέψεις, αν μπορούμε, να προχωρήσουμε σε τηλεθέρμανση με βιομάζα, εφόσον, βέβαια αποδειχθεί επαρκής η βιομάζα για τέτοια έργα. Θέλω να ευχαριστήσω την κ. Αβραμοπούλου, τη Διευθύντρια της ΔΕΥΑΦ, το προσωπικό της επιχείρησης, και κυρίως τους δύο μηχανικούς την κ. Βένη Κωτσοπούλου και τον κ. Σταυρίδη Κωνσταντίνο που αφιέρωσαν πολλές ώρες εργασίας και εκτός ωραρίου, για να φτάσουμε εδώ. Ακόμη, θέλω να ευχαριστήσω τον εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρίας, τον κ. Σταυρακόπουλο και τον εργολάβο κ. Σαρακίνη που πήρε το έργο για την κατασκευή του.
Ξεκινάει ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια του έργου, το κτίριο-το οποίο είναι το αντλιοστάσιο στη Φλώρινα, δίπλα στην πόλη της Φλώρινας. Πρόκειται για ένα συγκρότημα τριών κτιρίων που χρειάζεται πολλή δουλειά, γι’ αυτό και ξεκινάμε από αυτό το σημείο. Το επόμενο στάδιο είναι το αντλιοστάσιο του ΑΗΣ Μελίτης, το οποίο θα κατασκευαστεί και είναι πολύ σημαντικό, γιατί χωρίς αυτό δεν μπορεί να υπάρξει η τηλεθέρμανση της Μελίτης. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι εκσκαφές στην πόλη, οι τοπογράφοι της εταιρίας έχουν ήδη ξεκινήσει την όδευση για το πού θα μπουν οι σωλήνες και σύντομα θα αρχίσουν και εκεί.
Θέλω, τέλος, να ευχαριστήσω την εταιρία και για έναν άλλο λόγο: ζήτησα και το έπραξαν, να προσλάβουν προσωπικό, εμπειροτέχνες, εργολάβους, υπεργολάβους για το έργο από την περιοχή μας.  Πολλοί κατέθεσαν προσφορές στην εταιρία και σήμερα έχουμε τον πρώτο εμπειροτέχνη εργολάβο/υπεργολάβο τον κ. Σαρακίνη Κώστα, που έχει αναλάβει το έργο αυτό».
Στη συνέχεια πήρε το λόγο η κ. Αβραμοπούλου, Διευθύντρια της ΔΕΥΑΦ και είπε: «Η σημερινή είναι πολλή μεγάλη στιγμή, μια δικαίωση πολλών ετών δουλειάς. Πολύ σημαντική για την περιοχή μας, αφού Μάιο μήνα και πολλοί συνδημότες, κάτοικοι της περιοχής κάνουν δαπάνες για καύσιμα. Εμείς συστρατευθήκαμε στην ιδέα για την αξία και τα αποτελέσματά της. Υπηρεσιακοί παράγοντες, διοίκηση καταφέραμε να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα έναρξης των εργασιών και κατασκευαστικής περιόδου. Εύχομαι και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Κάνω έκκληση σε φορείς, δημότες και ιδιώτες για τη συμπαράστασή τους, τη βοήθειά τους, μιας και οι καιροί είναι οικονομικά δύσκολοι και ο χρονικός ορίζοντας για την αποπεράτωση του έργου πιέζει πολύ. Ευχαριστώ όλους για τη συμπαράστασή σας και τη βοήθειά σας».
Ακολούθησε ο κ. Σταυρακόπουλος, εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρίας λέγοντας: «Μετά την υπογραφή της σύμβασης η ανάδοχος ξεκίνησε τις τοπογραφικές εργασίες. Καιρού επιτρέποντος θα αρχίσουν και οι κατασκευαστικές εργασίες. Με την καλή συνεργασία του Δήμου Φλώρινας και των Τεχνικών Υπηρεσιών θα είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα του έργου χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις».
Τέλος, ο κ. Σαρακίνης, ο εργολάβος είπε: «Η Τηλεθέρμανση  είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για τον τόπο μας, αφού θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής του αλλά και με την ολοκλήρωσή του θα μειωθεί το κόστος της θέρμανσης των νοικοκυριών και τη μείωση του φαινομένου της αιθαλομίχλης».


Φλώρινα, 07-05-2014
Δελτίο Τύπου Δήμου Φλώρινας

1 σχόλιο:

  1. ΔΥΟ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ,ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ,ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ,ΤΙΣ ΒΟΥΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ.ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΑΣΤΟΣ ΜΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΜΕΛΙΤΗΣ,ΓΙΑΤΙ Η ΤΩΡΙΝΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΜΕΛΙΤΗΣ.ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΚΟ ΕΠΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΔΑΚΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΕ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΛΙΤΗΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣ.
    Υ.Γ.:ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ,ΕΑΝ Ο Κ.ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΩΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΡΟ ΣΥΝΕΙΣΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΤΑΝ,Η ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ!ΜΑΛΛΟΝ ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΤΟΤΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ Η ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΕ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ KAI ME AΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΟΓΙΑ,ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑ ΦΑ ΤΩΝ ΚΑΘ’ΥΛΗΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ!


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.