Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ψήφισμα- Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στην «Κοινωφελή Εργασία» Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας της 27ης Φλεβάρη 2013



Τρεις μήνες τώρα οι εργαζόμενοι στην «κοινωφελή εργασία» παλεύουμε για το αυτονόητο. Για την καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων μας, καθώς και για τη σταθερή μηνιαία καταβολή των μισθών μας.
Με τον αγώνα μας έπεσαν οι μάσκες. Όλοι εκείνοι που παρουσιάζονταν αρχικά ως «φίλοι», αποδείχτηκε ότι ήταν εκείνοι που όχι απλά με τη συμβολή τους υπέσκαπταν τα στοιχειώδη εργατικά δικαιώματά μας, αλλά με το που τολμήσαμε να τα διεκδικήσουμε συλλογικά, έσπευσαν να μας εμπαίξουν και να μας παραπλανήσουν, υπονομεύοντας τον αγώνα μας. Αυτοί είναι τόσο το Εργατικό Κέντρο, όσο και ορισμένοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες, αλλά και οι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών, που με τη στήριξη των κυβερνητικών επιλογών απέδειξαν ότι όχι απλά δεν έχουν κανένα κοινό με τους εργαζόμενους, αλλά υποσκάπτουν διαρκώς το μέλλον τους.
Ο αγώνας μας όμως απέδειξε και κάτι άλλο. Ότι τίποτε δεν μπορεί να κατακτηθεί χωρίς σκληρούς και ανυποχώρητους αγώνες. Δεν μας ξεγελάν οι παρεμβάσεις των πολιτικών κύκλων για το θέμα μας. Αν εμείς δε φτάσουμε το «μαχαίρι στο κόκαλο» δεν θα κάνουν τίποτα, πολύ απλά γιατί η πραγματικότητα που βιώνουμε είναι δικό τους δημιούργημα. Δε μας χαρίστηκε και δεν πρόκειται να μας χαριστεί τίποτα. Ότι κερδίσουμε θα το κερδίσουμε ενωμένοι μέσα από τους αγώνες μας για μια ζωή με αξιοπρέπεια.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ
·                     Την ΓΣΕΕ που αντί να καταδικάσει αυτή την μορφή εργασίας, όπως και κάθε ελαστική μορφή, πρωτοστάτησε στα προγράμματα αυτά, εφάρμοσε πρώτη ή μάλλον κατάργησε κάθε εργασιακό δικαίωμα, παρουσιάζοντας ότι προσφέρει «κοινωνικό έργο». Που μαζί με τα παραρτήματά της (Εργατικά Κέντρα) πρωτοστατούν σαν σύγχρονοι δουλέμποροι, προσφέροντας δουλειά με ημερομηνία λήξης σε μακροχρόνια άνεργους και εξαθλιωμένους (εισπράττοντας το 5%), χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Που τους εκβιάζουν και τους τρομοκρατούν που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.
·                     Όλες τις ΜΚΟ που για άλλη μια φορά αντιμετωπίζουν τους εργαζομένους ως εθελοντές προκειμένου να θησαυρίσουν σε βάρος τους.
Εμείς, οι Φλωρινιώτες εργαζόμενοι στα πεντάμηνα, λειτουργώντας και αποφασίζοντας αμεσοδημοκρατικά, χωρίς ιεραρχίες και έξω από κομματικές λογικές, με απόλυτο σεβασμό στη διαφορετικότητα του καθενός και της καθεμιάς από μας, χωρίς διακρίσεις φύλου, χρώματος ή εθνικότητας και με στόχο την ανάπτυξη της συλλογικής αντίστασης στην επίθεση που τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας αντιπροσωπεύουν και της πάλης για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων όσων προσλαμβάνονται σε αυτά:
Δε σταματάμε εδώ. Δεν εφησυχάζουμε!
Δεν αφήνουμε την τύχη μας σε κανέναν από εκείνους που αποφάσισαν να διαχειριστούν τη φτώχεια μας!
Δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε κανέναν – άτομο ή πολιτική παράταξη – απ’ όσους έχουν συναινέσει για την εφαρμογή των πλέον αντεργατικών μέτρων.

Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ «ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ» ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΔΗΘΕΝ «ΤΑΞΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Απέναντι στην ενοικιαζόμενη εργασία που νομιμοποιούν και προωθούν ΓΣΕΕ και Εργατικά Κέντρα -ΟΑΕΔ – ΔΗΜΟΙ – ΜΚΟ  – ΚΡΑΤΟΣ απαιτούμε:
·                     Άμεση αποπληρωμή των οφειλομένων δεδουλευμένων και πληρωμή από εδώ και στο εξής χωρίς καθυστερήσεις και προσχήματα
·                     Πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους στα προγράμματα “κοινωφελούς” εργασίας (επιδόματα, υπερωρίες, άδειες, απεργία)
·                     Πληρωμή του 5% του μισθού που μας κλέβουν.
·                     Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και των εταιριών ενοικιαζόμενης εργασίας
·                     Σταθερή εργασία για όλους και όλες με μισθό που να καλύπτει τις ανάγκες μας
·                     Αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις
Αναμένουμε στη βάση των υποσχέσεων που λάβαμε μετά από τους αγώνες μας να πληρωθούμε το σύνολο των δεδουλευμένων μας μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Δεν πρόκειται να μας κλείσουν το στόμα με την καταβολή ενός μέρους από τα δεδουλευμένα μας.
Απαιτούμε το σύνολο των δεδουλευμένων τώρα.
 Η συνέλευση μας αποφασίζει πως αν μέχρι την Παρασκευή 01/03/2013  δεν έχουμε τα χρήματα που μας οφείλουν, θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μας μέχρι να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Την ευθύνη για την κλιμάκωση και την ένταση των κινητοποιήσεών μας από εκεί και πέρα θα την έχουν αποκλειστικά οι πολιτικοί και διοικητικοί υπεύθυνοι της 3μηνης και πλέον άμισθης εργασίας μας.
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ!
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!

«Το κρίμα στο λαιμό τους»
Συνέλευση Εργαζόμενων Πεντάμηνης Απασχόλησης Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.