Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Έκθεση με τίτλο ««Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Τα Γαλλικά Στρατεύματα στη Φλώρινα».



Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων ο Δήμος Φλώρινας διοργανώνει από τις 06 Μαρτίου έως και τις 07 Απριλίου 2013 έκθεση με τίτλο ««Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Τα Γαλλικά Στρατεύματα στη Φλώρινα».
Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από το Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας, το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών και από το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης.
Τα κείμενα της έκθεσης έχει επιμεληθεί ο κ. Βλάσης Βλασίδης, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ενώ έχουν συμπεριληφθεί και φωτογραφίες από το προσωπικό του αρχείο. Παράλληλα, οι σχολικοί σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας κ.κ. ¨Όλγα Μούσιου – Μυλωνά και Άννα Πολατίδου, έχουν επιμεληθεί τα κείμενα τα οποία θα απευθύνονται στους μαθητές που θα επισκεφθούν την έκθεση. 
Οι λεζάντες των φωτογραφιών θα είναι στα ελληνικά και στα γαλλικά, μετάφραση την οποία έχει επιμεληθεί το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προβάλλεται ντοκιμαντέρ για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το οποίο έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Φλώρινας από τη Διεύθυνση Μουσείου- Αρχείου της ΕΡΤ.
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου  Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και τη Στέγη Φιλοτέχνων Φλώρινας.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 06 Μαρτίου 2013 και ώρα 20:00 από το Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη κ. Christophe Le Rigoleur και το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης θα είναι από 10:00πμ έως 13:00 και 18:00 έως 20:30.
Φλώρινα, 26-02-2013
Δελτίο Τύπου Δήμου Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.