Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Η ομιλία του Δημάρχου Φλώρινας στην έκθεση Για τη Φλώρινα: Αρχιτεκτονικά Τοπία του Παρελθόντος»



«Για τη Φλώρινα: Αρχιτεκτονικά Τοπία του Παρελθόντος» είναι ο τίτλος της έκθεσης η οποία φιλοξενείται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης έως και τις 15 Μαΐου 2013, τα εγκαίνια της οποία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 13 Απριλίου 2013, παρουσία και του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρου Καράογλου.
Πρόκειται για μια έκθεση η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Φλώρινας και αποτελεί συνδιοργάνωση του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και του Δήμου Φλώρινας.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος στο χαιρετισμό του είπε:
«Στην πόλη μας μπορούμε να δούμε  την ανάπτυξη και τον πολιτισμό μας μέσα από την εξελικτική πορεία της αρχιτεκτονικής των κατασκευών. Την παραδοσιακή αισθητική αλλά και τις διάφορες επιδράσεις που δεχτήκαμε ως τόπος από το Βυζάντιο και Τουρκοκρατία, την Ευρώπη και την Βαλκανική.
Η πέτρα, το ξύλο, η λάσπη, είναι το παραδοσιακό μίγμα της Μακεδονικής αρχιτεκτονικής.  Είναι ο λαϊκός πολιτισμός που φτιάχτηκε με την αισθητική και τις αντιλήψεις του απλού πολίτη.
Ο Σακουλέβας, το ποτάμι μας, επηρέασε σημαντικά τη ζωή της πόλης, δίνοντας της ένα ιδιαίτερο χρώμα, στις όχθες του οποίου άνθισε για πολλές δεκαετίες η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.
Η μοναδική αυτή έκθεση αυτή, εκτός από την πολιτισμική της αξία, έχει και σπουδαία ιστορική αξία για μας και τον τόπο μας.
Από τη θέση αυτή θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τους συντελεστές αυτής της σημαντικής έκθεσης, να τους ευχαριστήσω και εξ ονόματος όλων των συμπολιτών μας, γιατί με την παρουσίαση των εργασιών για την αρχιτεκτονική της Φλώρινας, υλοποιείται ένα σημαντικό καθήκον μας για τον λαϊκό πολιτισμό, την ιστορία και την παράδοση μας».
Φλώρινα, 15-04-2013
Δελτίο Τύπου Δήμου Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.