Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων της Δ.Ε. Αετού



Υπογράφηκε μεταξύ του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Μάκη Ιωσηφίδη και του αναδόχου του έργου η σύμβαση για την κατασκευή των μονάδων επεξεργασίας λυμάτων της Δημοτικής Ενότητας Αετού.
Μέσω του έργου αυτού θα κατασκευαστούν πέντε Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ – τεχνητοί υγρότοποι) για την εξυπηρέτηση των Τοπικών Κοινοτήτων Αετού - Αγραπιδιάς, Ασπρογείων, Βαλτονέρου - Λιμνοχωρίου, Πεδινού και Σκλήθρου.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 3.567.000 € και αποτελεί τμήμα του ευρύτερου έργου που θα καλύψει το σύνολο των αναγκών των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Αετού στον τομέα της επεξεργασίας των λυμάτων και περιλαμβάνει ακόμη την κατασκευή εξωτερικών αγωγών λυμάτων που έχει υλοποιηθεί και τη δημιουργία του αποχετευτικού δικτύου Βαλτονέρου.
Με το συνολικό έργο θα βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα ζωής των κατοίκων όλων των οικισμών της Δημοτικής Κοινότητας Αετού και θα θωρακιστούν οι λίμνες του Δήμου Αμυνταίου από τα αστικά τους λύματα. Στόχος του Δήμου Αμυνταίου είναι η κάλυψη σχεδόν του συνόλου της επεξεργασίας των λυμάτων κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, διότι η προστασία του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας και των ευαίσθητων οικοσυστημάτων των λιμνών αποτελεί μονόδρομο για τη διατήρηση των τοπικών χαρακτηριστικών που καθιστούν την περιοχή μας μοναδική.
Αμύνταιο, 18 Απριλίου 2013

Γραφείο Τύπου
Δήμου Αμυνταίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.