Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση της Γενικής Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Δυτικής Μακεδονίας



Τα ζητήματα, πρακτικά και θεσμικά, που απασχολούν τους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.).
Η Γενική Γραμματέας, συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. -Δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, και την Αντιπρόεδρο – Δημοτική Σύμβουλο Κοζάνης Άννα Νανοπούλου και αντάλλαξαν απόψεις για όλα τα θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν ζητήματα όπως:
• η αξιολόγηση των δομών των Δήμων,
• τα νομοθετικά και θεσμικά προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του «Καλλικράτη»,
• οι προωθούμενες αλλαγές στον εκλογικό νόμο που πρόκειται να εφαρμοστεί στις δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2014.
Επίσης, αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος και η Γενική Γραμματέας ενημερώθηκε για επιμέρους ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους.
Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματέας με αφορμή την έναρξη της χειμερινής περιόδου και για να καλυφθούν όσο το δυνατό καλύτερα οι ανάγκες των κατοίκων ζήτησε τη συνεργασία της Π.Ε.Δ. προκειμένου να γίνει πληρέστερη καταγραφή των ποσοτήτων των χωρικών κυβικών μέτρων καυσόξυλων που δικαιούνται οικογένειες σε δημοτικά διαμερίσματα και τοπικές κοινότητες της περιοχής για να εξεταστεί το ενδεχόμενο αύξησης της ποσότητας.
Από την πλευρά τους, η Πρόεδρος και η Αντιπρόερδος της Π.Ε.Δ. έθεσαν στη Γενική Γραμματέα τα περιβαλλοντικά ζητήματα που πρέπει να εξεταστούν στη Σιάτιστα λόγω του μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων εκτροφής γουνοφόρων ζώων καθώς και το θέμα των αποθέσεων από τη ΔΕΗ στις γειτνιάζουσες με τα ορυχεία κοινότητες της Ανατολικής Εορδαίας, αλλά και για την πορεία των αποκαταστάσεων και των δεντροφυτεύσεων των ορυχείων που έχουν κλείσει. Η Πρόεδρος ζήτησε επίσης, τη συμβολή της Γενικής Γραμματέα ώστε να γίνει δεκτό το αίτημα της Π.Ε.Δ. και τα αποκατεστημένα ορυχεία να αποδίδονται στους Δήμους.
Τέλος, στο πλαίσιο της συνάντησης τέθηκαν αναπτυξιακά ζητήματα που αφορούν στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.