Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Φλώρινα: Ερώτηση για κατασκευή Δημοτικού αποτεφρωτηρίου



Υπόψη κ. Βοσκόπουλου Ιωάννη
Δήμαρχου Φλώρινας.                                                              
27 Ιανουαρίου 2014.
Από το 2006 επετράπη για πρώτη φορά η δημιουργία κέντρων αποτέφρωσης νεκρών στην Ελλάδα σε πολλούς δήμους λαμβάνεται απόφαση να δημιουργηθούν κέντρα αποτέφρωσης νεκρών, στη συνέχεια ανακαλείται η απόφαση στα Δημοτικά Συμβούλια εξ αιτίας ισχυρών πιέσεων από τον εκκλησιαστικό περίγυρο.

Η δημιουργία και η συντήρηση τέτοιων χώρων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των Δήμων (ΟΤΑ).
Ερωτάτε ο κ. Δήμαρχος Φλώρινας αν προτίθεται να συμπεριλάβει στο προεκλογικό του πρόγραμμα την εγκατάσταση και δημιουργία κλιβάνου αποτέφρωσης νεκρών.
Αφορμή για το ερώτημα μου είναι το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι: «το υπουργείο αναγνωρίζει το πρόβλημα για χιλιάδες οικογένειες που αναγκάζονται να μεταφέρουν τους νεκρούς τους για καύση εκτός Ελλάδας και γι' αυτό θα επανέλθει επισημαίνοντας στους δημάρχους το πρόβλημα και συστήνοντας να προχωρήσουν στην εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος».
Καταλήγοντας τόνισε ότι: «Αρχίζει στην ελληνική κοινωνία και στους δημάρχους να υπάρχει μια ευαισθητοποίηση στο θέμα και το επόμενο διάστημα το υπουργείο Εσωτερικών με την προτροπή του και εποπτεία του μέσα στα πλαίσια της αυστηρής τήρησης του νόμου θα καταβάλει προσπάθεια για την υλοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος».

Ο ερωτών.
Σπύρος Α. Ηλιάδης
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ - ΕΚΔΟΤΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.