Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Η μέθοδος Floortime για πρώτη φορά στην Ελλάδα



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου και το Μονορόδι, το διήμερο 1 και 2 Φεβρουαρίου 2014, η εκπαίδευση στη μέθοδο Floortime με εισηγητή τον Jake Greenspan από το The Floortime Center των ΗΠΑ.

Το μοντέλο Floortime εφαρμόζεται σε διαταραχές του αυτιστικού φάσματος, διαταραχές αισθητηριακής επεξεργασίας, ΔΕΠ-Υ, σύνδρομο Down, εύθραυστο Χ και απευθύνεται σε ειδικούς επιστήμονες που ασχολούνται με το παιδί, αλλά και σε γονείς.
Οι συμμετέχοντες, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τον Jake Greenspan  τεχνικές με τις οποίες οι ειδικοί μπορούν να ακολουθούν και να διεγείρουν τα συναισθηματικά ενδιαφέροντα του παιδιού, να εξερευνούν τις ιδέες του και να προκαλούν το παιδί να κάνει επαφή με τους γύρω του, να γίνει δημιουργικό, αυθόρμητο και να κατακτά όλο και περισσότερο διάφορες κοινωνικές, μαθησιακές και συναισθηματικές δεξιότητες.
Οι τεχνικές του Floortime βοηθούν το παιδί να μένει συγκεντρωμένο και να εξασκεί δεξιότητες σκέψης, εμπλοκής με τον άλλον, αλληλεπίδραση, συμβολική και λογική σκέψη.
Να σημειωθεί πως το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι ένα σύγχρονο θεραπευτικό κέντρο που προσφέρει υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Ψυχολογικής Στήριξης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στη συνεχιζόμενη εξειδικευμένη εκπαίδευση. Σημαντική είναι η προσφορά του πρότυπου επιστημονικού κέντρου Μονορόδι που λειτουργεί ως εξειδικευμένο κέντρο για το σύνδρομο Asperger, τον Αυτισμό και την Υπερκινητικότητα.

ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ
*Λογοθεραπεία - Εργοθεραπεία - Ψυχολογική Στήριξη
*Εκπαιδευτικά Σεμινάρια
Κερκύρας 5, Σεισμόπληκτα
453 32 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
26510 67320 
 Diepistimoniko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.