Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Συνάντηση μελών των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων



Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012, συγκεντρώθηκαν στην Φλώρινα πάνω από εκατό (100) μέλη των Δ.Σ. των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων όλων των βαθμίδων του Νομού της Φλώρινας, με σκοπό τη σύσταση Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Φλώρινας.
Στη συνάντηση, αναγνωρίστηκε από όλους τους παρευρισκομένους η επιτακτική ανάγκη σύστασης ενός συλλογικού θεσμικού οργάνου συντονισμού και εκπροσώπησης όλων των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του Νομού, εν όψει των αναπόφευκτων προβλημάτων που θα αντιμετωπίσουν τα σχολεία, εξαιτίας της ελλιπούς πλέον χρηματοδότησής τους από την πολιτεία.
Ορίστηκε 11μελής Ομάδα Εργασίας και προσωρινής εκπροσώπησης, αποτελούμενη από τους:
Θεοδώρου Απόστολος, εκπρόσωπος από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου & Ειδικό Σχολείο Αμυνταίου & 4ο Νηπιαγωγείο Αμυνταίου
Καράντζας Λάζαρος, εκπρόσωπος από το Πρότυπο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας
Κυριακού Γεώργιος, εκπρόσωπος από το 5o Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας
Λιθοξοϊδης Κωνσταντίνος, εκπρόσωπος από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας
Μπάρος Γεώργιος, εκπρόσωπος από το 1ο Γυμνάσιο Φλώρινας
Μπογιαννίδου Ιωάννα, εκπρόσωπος από το 8ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Φλώρινας
Νταφέτσιος Ευθύμιος, εκπρόσωπος από το Γυμνάσιο Αμυνταίου
Παπά - Δαλάκη Μαίρη, εκπρόσωπος από το Δημοτικό Σχολείο Αμμοχωρίου
Παπαναστασίου Χριστίνα, εκπρόσωπος από το Δημοτικό Σχολείο Υδρούσας
Παραστατίδου Ελένη, εκπρόσωπος από το 2ο Λύκειο Φλώρινας
Σιδηροπούλου Αγνή, εκπρόσωπος από το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Αναπηρία
η οποία θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες και ενέργειες για τη σύσταση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Φλώρινας και θα αναλάβει να προσκαλέσει, σε μεταγενέστερο χρόνο, τα μέλη των Δ.Σ για την έγκριση του καταστατικού και την εκλογή των εκπροσώπων της Ένωσης.
Κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν το πρόβλημα της θέρμανσης των σχολικών μονάδων, χωρίς όμως να υστερούν σε σοβαρότητα και σημασία και τα υπόλοιπα θέματα λειτουργικών αναγκών των σχολείων, όπου οι ελλείψεις είναι πλέον υπαρκτές.
Υπό το πρίσμα αυτό, οριοθετήθηκαν και τα πλαίσια δράσης της υπό σύστασης Ένωσης και υιοθετήθηκε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα το οποίο και θα κοινοποιηθεί στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης:
ΨΗΦΙΣΜΑ
Τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Φλώρινας εκφράζουμε την έντονη ανησυχία και αντίθεσή μας στην πλημμελή και άδικη αντιμετώπιση της παιδείας από την πλευρά της Πολιτείας.
Η συνεχής μείωση των κονδυλίων χρηματοδότησης της πολιτείας προς τις σχολικές επιτροπές καθιστά προβληματική τη λειτουργία των σχολείων και υποβαθμίζει το δικαίωμα των παιδιών μας στην δωρεάν εκπαίδευση.
Την ίδια ώρα που ξεσπούν το ένα μετά το άλλο τα σκάνδαλα για κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, εμείς καλούμαστε να διπλοπληρώσουμε για αυτά που υποτίθεται ότι μας παρέχονται δωρεάν: Υγεία και Παιδεία τείνουν να μετατραπούν σε αγαθά πολυτελείας για τον μέσο Έλληνα, ο οποίος αδυνατεί πλέον να ανταπεξέλθει στην κάλυψη των βασικών του αναγκών.
Δεν θα ανεχθούμε καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνσή για τη λειτουργία των σχολείων, αφού οι φόροι που έχουμε ήδη αποδώσει προς το κράτος θα πρέπει να διατεθούν για αυτό το σκοπό.
Όσον αφορά στη θέρμανση των σχολείων του νομού μας, απαιτούμε την παροχή αποφορολογημένου πετρελαίου θέρμανσης για όλα τα σχολεία του νομού, έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν φαινόμενα έλλειψης πετρελαίου καθ΄όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου.
Τασσόμαστε στο πλευρό και στη διάθεση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα του Νομού μας για τη δικαίωση των αιτημάτων της και καλούμε τα μέλη και των υπολοίπων Δ.Σ. των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων του νομού μας να συνταχθούν στον αγώνα μας.
Θα αγωνιστούμε ενωμένοι για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων μας, αλλά και επιφυλασσόμαστε ότι θα προβούμε σε όποιες ενέργειες κρίνουμε κατάλληλες και αναγκαίες προκειμένου να διασφαλίσουμε το δικαίωμα των παιδιών μας στη συνταγματικά κατοχυρωμένη δωρεάν εκπαίδευση.
Το χρωστάμε στο μέλλον των παιδιών μας…
Τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.