Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Ο Βουλευτής Θ. Γερμανίδης για την επέτειο του Πολυτεχνείου



39 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου τα αιτήματα για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» παραμένουν σε εκκρεμότητα, σε μία περίοδο όπου οι κατακτήσεις των εργαζομένων, το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλειά και η δημοκρατία, θυσιάζονται στο βωμό των μνημονίων:

·                     Το Ψωμί, συνεχώς λιγοστεύει, καθώς οι πρακτικές λιτότητας της τρικομματικής Κυβέρνησης οδηγούν στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση χιλιάδων συνανθρώπων μας.
·                     Η Παιδεία, συνεχώς υποβαθμίζεται. Η μείωση των δαπανών για φοιτητική μέριμνα, η κατεδάφιση της δημόσιας και δωρεάν Ανώτατης Εκπαίδευσης και η κατάργηση του αυτοδιοίκητου των Ιδρυμάτων μετατρέπουν το δικαίωμα στην Παιδεία σε προνόμιο των λίγων.
·                     Η Ελευθερία, υφίσταται τις ολέθριες συνέπειες των επιταγών της Τρόικας και των υποτακτικών της στην Ελλάδα, ενώ τα κοινωνικά και πολιτικά μας δικαιώματα συρρικνώνονται επικίνδυνα.
Τα τελευταία χρόνια λέμε πως το Πολυτεχνείο «είναι πιο επίκαιρο από ποτέ». Τότε, λίγοι φοιτητές ξεκίνησαν μια κατάληψη που αποτέλεσε την απαρχή της πτώσης της  χούντας. Σήμερα, θα πρέπει να βρούμε τα δικά μας μέσα, που θα φέρουν την ανατροπή, την κοινωνική και πολιτική  αλλαγή και θα αλλάξουν τα δεδομένα.
Με πρωτοπόρους τους νέους ανθρώπους θα πρέπει όλοι μας, με όπλο την αντίσταση και δύναμη την αλληλεγγύη, να ανατρέψουμε την Κυβέρνηση των μνημονίων και της λιτότητας και να θέσουμε τις βάσεις για μία κοινωνία της ισότητας, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της κοινωνικής συνοχής.
Θανάσης Γερμανίδης
Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ.
Νομού Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.