Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Δελτίο Τύπου της Τ.Ο. Φλώρινας Χ.Α. για το ύποπτο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»


Οι αυτοαναγορευμένοι μαθητευόμενοι μάγοι του Υπουργείου Παιδείας αναστατώνουν και πάλι σπουδαστές και τοπική κοινωνία της Φλώρινας.Φτάνει κύριοι, ντροπή σας, μη μας σώσετε πάλι.

Με ζωηρό ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών όσον αφορά την τύχη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας μετά τη δημοσίευση του περίφημου και βαθυστόχαστου υποτίθεται σχεδίου «Αθηνά».Καταρχάς δεν σας φταίει σε τίποτα κε. Αρβανιτόπουλε, Υπουργέ Παιδείας, η Παλλάδα Αθηνά που χρησιμοποιήσατε το όνομα της, έτσι ώστε να το κάνετε συνώνυμο με το νέο θάψιμο και τους πειραματισμούς σας στο θέμα της Εθνικής ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ μας Παιδείας.
Ως μαθητευόμενος μάγος, με τη λογική του κόψε-ράψε και με αμφισβητούμενα πρακτικά αποτελέσματα ,ο κος. Αρβανιτόπουλος φέρνει τα πάνω-κάτω σε όλο τον Πανεπιστημιακό χάρτη της Ελλάδας.Σαν Τοπική Οργάνωση Φλώρινας της Χρυσής Αυγής, δηλώνουμε ότι στηρίζουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία πάρθηκε και θα παρθεί από τους επίσημους φορείς της πόλης και του Νομού ( Τονίζουμε την λέξη επίσημους και όχι ανεπίσημους φορείς ή "αδιαφανείς μαζώξεις πολιτών") , έτσι ώστε όλοι μαζί ενωμένοι, πάνω από πολιτικές σκοπιμότητες και μικροσυμφέροντα η υπόγειες διαδρομές ορισμένων συντεχνιακών τύπων , να διεκδικήσουμε το καλύτερο που μπορούμε για τον τόπο και τους σπουδαστές μας. Ήδη σε αρκετές πόλεις έχουνε αρχίσει οι «διορθώσεις» και το Υπουργείο Παιδείας παίρνει πίσω τους αρχικούς του σχεδιασμούς. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα φτάσουμε το θέμα μαζί με άλλες τοπικές - περιφερειακές οργανώσεις της Χρυσής Αυγής στο ανώτερο επίπεδο, μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με όσες δυνάμεις έχουμε να ακουστούν τα δίκαια αιτήματα μας. Και δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω!
Να επανεξεταστεί η διάλυση Τμήματος ΤΕΙ Φλώρινας (εμπορίου και ελέγχου ποιότητας τροφίμων) μα κυρίως η κατάργηση του ίδιου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας . Ενέργειες που θα έχουν στο μέλλον καταστρεπτικές επιπτώσεις σε τοπικό ,σε περιφερειακό επίπεδο μα πρώτα και κύρια στους ίδιους τους σπουδαστές . Οι σπουδαστές που έχουν πάρει πτυχίο ή ήδη σπουδάζουν δεν πρέπει να δουν τον κόπο τους να υποβαθμίζεται. Είναι αδιανόητο να καταργηθεί ένα τέτοιο τμήμα και να συχγωνεύεται με ένα ΤΕΙ στην Καστοριά που έχει άσχετο αντικείμενο σπουδών , τη στιγμή που σε όλη τη Δυτική Ευρώπη και κυρίως στην Αμερική, το εξειδικευμένο πεδίο γνώσης είναι ένα από τα σημαντικότερα και περισσότερο αναπτυσσόμενα.. Χωρίς να θέλουμε να μπούμε σε μικρότητες και τοπικιστικές ακρότητες, το τμήμα πρέπει να παραμείνει στα ΤΕΙ Φλώρινας, και δεν χωράει μέση «μαϊμουδίστικη» λύση.
Η επιβίωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Έως πότε θα γινόμαστε μάρτυρες της υπερ-συγκέντρωσης Σχολών και Πανεπιστημίων σε μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα-Πάτρα-Θεσσαλονίκη) με αντίστοιχη ερήμωση - λουκέτα στην επαρχεία ; Η αποκέντρωση της Ανώτατης Παιδείας σε αστικές περιοχές της περιφέρειας, συνήθης πρακτική των περισσότερων Δυτικών χωρών πρέπει επιτέλους να γίνει πράξη. Η Φλώρινα ειδικότερα και η Δυτική Μακεδονία γενικότερα, παραμεθόριες περιοχές με ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη, σε ποσοστά πολύ μεγαλύτερα από οποιαδήποτε άλλη Περιφέρεια της χώρας, δεν πρέπει να υποβαθμιστούν άλλο. Τα οφέλη των τοπικών κοινωνιών είναι πολλαπλά από τη λειτουργία ΤΕΙ,ΑΕΙ,Στρατοπέδων,Φυλάκειων, Αεροδρομίων, Τελωνείων και άλλων παρόμοιων εγκαταστάσεων ( αναγκαίες κρατικές δομές μερικές εκ των οποίων μας έχουν  ήδη εκθεμελιώσει) και δίνουν ανάσες επιβίωσης για τον Φλωρινιώτη , στον Καστοριανό, τον Γρεβενιώτη, τον Κοζανίτη,. Αντί να φαγωθούμε μεταξύ μας για το «μοίρασμα» των σχολών πρέπει να ενωθούμε και να διεκδικήσουμε το καλύτερο που μπορούμε Οι σπουδαστές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, μαζί με τις τοπικές κοινωνίες, μαζί με τους επίσημους τοπικούς φορείς, κόμματα,Περιφέρεια, Δημάρχους κλπ. Να δώσουμε τον αγώνα μας έτσι ώστε αυτό που με κόπο έχει χτιστεί εδώ και χρόνια, παρά τα όποια τραγικά λάθη και λανθασμένες πολιτικές που έχουν γίνει , να μην γκρεμιστεί σαν χάρτινος πύργος από τα καπρίτσια κάθε τυχάρπαστου Υπουργού.
Τ.Ο. Φλώρινας Λαικού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.