Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Το Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο της Φλώρινας τιμά τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού



Το δικαίωμα στη μνήμη διεκδίκησαν και αξιώθηκαν οι μαθητές της Ε’ τάξης του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της Φλώρινας, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους Κυριακής Αμαραντίδου.
Μέσα σε ζεστό και συγκινητικό κλίμα, οι μαθητές παρουσίασαν σε όλη τη σχολική μονάδα, την πορεία του Ποντιακού Ελληνισμού από τα βάθη της ιστορίας μέχρι σήμερα, με έμφαση στους αγώνες, τους κατατρεγμούς, την αντοχή στις κακουχίες, στα τάγματα εξορίας και στον ξεριζωμό.
Η παρουσίαση ήταν καθόλα επιστημονική και ξεδιπλώθηκε μέσα από τις ιστορικές πηγές. Διανθισμένη με στίχους και μελωδίες του Πόντου, συγκίνησε γονείς και παιδιά και ανάδειξε την ειρήνη και την αποδοχή του ανθρωπισμού.
Το μήνυμα δεν ήταν η Γενοκτονία, το μήνυμα ήταν «Ποτέ πια Γενοκτονία»!
Εξάλλου η αξία της ιστορίας και της μνήμης, δεν έγκειται στην υπενθύμιση του πολέμου και των βιαιοπραγιών, αλλά στην υπενθύμιση της αναγκαιότητας της ανθρωπιάς και της ειρηνικής συμβίωσης των ανθρώπων ανά τον κόσμο.
Το μήνυμα των παιδιών της Ε’ τάξης του Πρότυπου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, που υψώθηκε και επιβλήθηκε μέσα στην αίθουσα και μέσα στις ψυχές των παραβρισκόμενων είναι:
ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
Συγχαρητήρια στη δασκάλα Κυριακή Αμαραντίδου για την πρωτοβουλία της και την επιστημονική επιμέλεια της παρουσίασης.
Συγχαρητήρια στα παιδιά της Ε’ τάξης που κράτησαν στα χέρια τους με σεβασμό τη Μνήμη των θλιβερών συμβάντων του Ποντιακού Ελληνισμού και δεν έμειναν εκεί, αλλά προχώρησαν στην ειρήνη και τον ανθρωπισμό…

Δόξα Κωτσαλίδου
Υπ. Σχ. Δραστηριοτήτων Π.Ε. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.