Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Την αποδέσμευση αποσπασμένων υπαλλήλων της ΔΕΗ Α.Ε. από τον ΤΑΠ-ΔΕΗ ζητά από το Διοικητή του ΙΚΑ ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ



Κύριε Διοικητά
Με το άρθρο 3 του ν. 3655/2008 ο Κλάδος Σύνταξης του Οργανισμού Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ (ΟΑΠ-ΔΕΗ) εντάχθηκε ως Αυτοτελής Τομέας στον Κλάδο Σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με πλήρη οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια και από τότε αποκαλείται Τομέας Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ (ΤΑΠ-ΔΕΗ).

Ο ΤΑΠ-ΔΕΗ διέπεται από τις γενικές και καταστατικές διατάξεις και μεταφέρθηκαν σ΄αυτόν όλα τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων του πρώην ΟΑΠ-ΔΕΗ.
Στον Τομέα επίσης περιήλθε το σύνολο του παθητικού και ενεργητικού, καθώς και η κινητή και ακίνητη περιουσία.    
Κύριε Διοικητά
Μετά τις πρόσφατες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ να αποδεσμεύσει το σύνολο σχεδόν των αποσπασμένων υπαλλήλων της ΔΕΗ Α.Ε. από τον ΤΑΠ-ΔΕΗ, δημιουργούνται προβληματισμοί και έντονα ερωτήματα:
1.                  1.Με ποιον τρόπο θα διατηρηθεί η αυτοτέλεια του Τομέα, έτσι όπως ορίζει το άρθρο 3 του ν. 3655/2008;
2.                  2.Πού θα περιέλθει και ποιος θα διαχειριστεί το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΤΑΠ-ΔΕΗ; Θυμίζουμε ότι εκτός των κτιρίων, στον ΤΑΠ-ΔΕΗ έχουν μεταβιβαστεί και τα 2/3 του 3,84% των μετοχών της ΔΕΗ Α.Ε. του Ειδικού Κεφαλαίου που προβλέπει το άρθρο 34 του ν. 2773/1999.
3.                  3.Από πού θα υπολογίζονται – εκδίδονται και καταβάλλονται οι συντάξεις των ασφαλισμένων στον ΤΑΠ-ΔΕΗ;
Κύριε Διοικητά
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σας καλεί να επανεξετάσετε και να άρετε τις αποφάσεις αποδέσμευσης των αποσπασμένων υπαλλήλων της ΔΕΗ Α.Ε. στον Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ και των συνταξιούχων, έτσι ώστε να συνεχιστεί ακώλυτα και ομαλά η λειτουργία του.
     Σε διαφορετική περίπτωση, έχετε ως στόχο τη διάλυση του ΤΑΠ-ΔΕΗ και γι΄αυτό επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.      
Για το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ.Ε.Η. ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨

       Ο Πρόεδρος                                             Ο Γεν. Γραμματέας 

Γεώργιος Αδαμίδης                                     Αθανάσιος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.