Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Σχολή Οδηγών για παιδιά!


Από τη Δευτέρα, 12-05-2013, και μέχρι και τις 13-06-2013, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Φλώρινας, υποδέχεται τους μαθητές των νηπιαγωγείων και των Δημοτικών σχολείων της Π.Ε. Φλώρινας και τους προσφέρει μια μοναδική βιωματική εμπειρία κυκλοφοριακής αγωγής.
Η ψυχή του Πάρκου, ο κ. Παντελής Παπαδημητρίου, ακούραστος και με ιδιαίτερη χαρά, ξεναγεί όλα τα παιδιά στους δρόμους της μικρής πολιτείας, μελετούν τα σήματα κυκλοφορίας, διαβαίνουν τις διαβάσεις, συζητούν για τους κινδύνους και τη οδική συμπεριφορά που πρέπει να έχουν οι πεζοί και οι οδηγοί.
Η Δ/νση της Τροχαίας, συμβάλλει με την παρουσία των τροχονόμων προς αυτό το στόχο, συζητώντας με τα παιδιά και επιλύοντας οποιαδήποτε απορία και προβληματισμό τους.
Στο τελευταίο στάδιο της ξενάγησης, τα παιδιά εφαρμόζουν όλα όσα είδαν, άκουσαν και έμαθαν από τη θέση του οδηγού!
Με τα αυτοκινητάκια του Πάρκου, καλούνται να συμπεριφερθούν υπακούοντας στους κανόνες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Εκτός από τις οργανωμένες επισκέψεις των σχολείων μας, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του σχολικού έτους, το Πάρκο θα λειτουργεί όλο το καλοκαίρι, έτσι ώστε να μπορούν να το επισκέπτονται οι γονείς με τα παιδιά τους. Είναι μοναδικός χώρος για ποδηλασία, μέσα σε ένα οργανωμένο περιβάλλον και μέσα στην αγκαλιά της φύσης!
Κι ας έχουμε υπόψη μας ότι η σωστή οδική συμπεριφορά είναι δείκτης πολιτισμού…

Δόξα Κωτσαλίδου
Υπ. Σχ. Δραστηριοτήτων Π.Ε. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.